Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Dekorativni jastuci i ćebad – za lepe i ušuškane zimske dane

No comments

Dekorativni jastuci i ćebad izgledaju prelepo na Vašim krevetima. Ipak, vodite računa o čistoći. Svako veče naši jastuci su izloženi prirodnim uljima vaše kože i skalpa, kao i vlazi od znoja, naših nosova i usta, kao i hidratantnim kremama, proizvodima za kosu ili šminkom koju nismo uklonili. Ova nakupina može brzo postati leglo za klice i alergene. Održavajte stvari čistim i zdravim menjanjem jastučnice svakih 3-5 dana. Ovo će vam pomoći da zaštitite svoju kožu i respiratorni sistem od bakterija i alergena, da vaš jastuk bude svež i čist i da duže traje. Više o dekoraciji prostora pogledajte sajt gazdarica.

Sofe i stolice

Postoji mnogo različitih načina za dodavanje ćebadi i jastuka na sofu ili stolicu. Sve zavisi od vašeg stila: da li ste „uredna nakaza“ ili više volite ležernu atmosferu? Da li koristite minimalistički pristup ili volite višeslojne dodatke? Moraćete da odlučite o tome pre nego što dodate bilo šta na svoje mesto za sedenje. Iste savete možemo dati i kada su u pitanju trikovi i saveti za lakše krečenje.

Jastuci

Dekorativni jastuci i ćebad najpre moraju biti udobni i korisni

Sofa

Od uređenja dvorišta do stilizovanja sofe imamo jednostavnu formulu koja mi je uvek iznova delovala. Pravilo tri kao osnovni princip dizajna. Ide otprilike ovako: sređivanje stvari u neparnim brojevima je privlačnije nego grupisanje pribora u parnim brojevima. To je zato što je neočekivano, vizuelno zanimljivo i pamtljivije. Dok je tri „magični broj“, tako su i grupe od 5 ili 7, na primer. Možete videti ovu formulu (manje ili više) kako radi na nekoliko ključnih mesta u našoj dnevnoj sobi.

Dajte drugačiji ton sobi

Kauč na krajnjem zidu je klasičan primer ove formule kako izgledaju dekorativni jastuci i ćebad. Krajnje desno je ćebe postavljeno dijagonalno preko ruke. Tako treba koristiti ćebad i jastuke da bi prostor odmah izgledao bolje. A krajnje levo su dva jastuka za bacanje. Na drugom kauču prekršite formulu… donekle. Još uvek koristimo „pravilo“ tri, osim što ih primenjujemo prvenstveno na jastuke sa 2 na jednoj strani i 1 sa druge strane. Ovo obezbeđuje onaj neparan broj koji je privlačan oku. A tu su i neka vredna kućna pomagala koja olakšavaju život. 

Ukrasite i fotelje

Dve fotelje u našoj dnevnoj sobi takođe dobijaju veliku ljubav prema jastucima i prostirkama umesto ćebadi. Nema „pravila“ tri na stolicama, ali ukupna vinjeta se čita kao „tri“ jer postoje dve stolice sa bočnim stolom između. Bez obzira na to, jastuci i prostirke pomažu da se završi ovaj prostor za sedenje.

  • Nemojte se plašiti da eksperimentišete sa načinom na koji su vaši delovi postavljeni na vašu sofu – postavite ćebe dijagonalno duž ugla sofe sa nekoliko jastuka na suprotnom kraju;
  • U drugim slučajevima, volimo da stvorimo aerodinamičniji izgled sa jednim ćebetom uredno presavijenim preko ruke i dva jastuka na drugom kraju;
  • Dekorativni jastuci i ćebad izgledaju odlično kada su različitih boja.

Ukrasite ulaz u kuću

Čak i naš ulaz u predsoblje dobija dodir ljubavi sa jastukom i ćebetom. Obratite pažnju, „pravilo“ tri ostaje netaknuto sa par stolica i bočnim stolom između. Postoje tri dela u ovom slučaju. Bez ova dva veoma osnovna elementa za ukrašavanje – ćebad i jastuke – sofa ili stolica su jednostavno blag (iako još uvek funkcionalan) komad nameštaja koji nije ni približno tako udoban ili elegantan nego kada dodate ove dodatke.

Stolice i klupe

Stolice i klupe mogu biti teški za ukrašavanje. To je zato što ima malo prostora za postavljanje bilo čega i, ponekad, nema naslona za naslon za jastuk ili ćebe. Takođe morate uzeti u obzir njegovu upotrebu. Da li će ćebe ili jastuk zatrpati prostor ili će vam smetati? Da li se stolica koristi vrlo malo i može li priuštiti da bude ukrašena? Da li se klupa koristi prvenstveno za skladištenje ili ljudi treba da je koriste da bi obuli cipele? Na kraju, samo vi znate za šta se koristi vaša stolica ili klupa i koliko dodataka možete dodati.

Jastuci

Pratite pravilo “tri” da bi postigli sklad

Neka bude lepo i korisno

Na stranu korisnost, sledeće slike iz našeg doma su samo putokazi. Ali, moram reći, svaki mali dodatak odmah daje privlačnost. Jastuk može biti od koristi i kod lumboišijalgije. Kada dodajete jastuk na stolicu bez leđa, uvek ga nagnite. Bez naslona za pričvršćivanje, jastuk izgleda bolje kada je ležerno postavljen. Čak i ako stolice se ne koriste mnogo, tako da postavljanje jastuka na svaku dobro funkcioniše. Isto važi i za klupe. U ovom slučaju, jastuk ovde ne funkcioniše jer je klupa u ravni sa krevetom, ali ćebe je savršeno jer je i funkcionalno i sa stilom.

Krevet može biti udoban

Naravno, najprirodnije mesto za pronalaženje jastuka ili ćebe je na vašem krevetu! Ali, u ovom slučaju, govorimo da su to dekorativni jastuci i ćebad. Za neke, 1 ili 2 dodatna bacanja (kombinacija jastuka i/ili ćebadi) su dovoljna da daju izjavu o stilu; za druge, ne mogu imati dovoljno! Opet, samo vi možete odlučiti da li ste minimalista u duši ili volite da dodate slojeve udobnosti u svoj budoar.

Nemojte zaobilaziti spavaću sobu

Moram priznati da se naša glavna spavaća soba i spavaća soba za goste još uvek osećaju nepotpuno. Ipak, ćebad i jastuci koji pomažu u stvaranju malo „završenijeg“ izgleda na kojem se možete nadovezati u budućnosti kako vreme i budžet budu dozvoljavali. Ako radite sa malim budžetom, koristite lamele koje ste dobili uz set posteljine, a zatim dodajte dodatni jastuk u sredini („pravilo“ 3 u akciji!) da završite izgled.

Korpe

Korpe su jedan od omiljenih načina da ubrizgate i formu i funkciju u prostor. To je zato što se radi o stilu korpe koliko i o artiklima koji se čuvaju u korpi. Uvek birajte ćebe i jastuke za koordinaciju i pobrinuti se da oni najlepši vire na vrh.

Oblikujte korpu

Iako oblikovanje korpe može izgledati čudno, nije potrebno mnogo da se čak i tom malom mestu da sjajan trenutak! Nagnite jastuk i ležerno prevucite ćebe preko ivice korpe za skladištenje i imaćete trenutnu vizuelnu privlačnost. Ovo prikazuje obe stavke, a istovremeno stvara prelepu vinjetu. Jastuci i ćebad su ‘kule bliznakinje’ kućnog dekora, čineći da svaki prostor izgleda bolje i to odmah. Odabir jastuka ili pokrivača koji se usklađuju sa paletom boja u sobi (ili dodajte šare boje) takođe je divan način da dodate malo slatkiša za oči u sobu. Ne samo da vaši jastuci postaju funkcionalni delovi, već dodaju one završne detalje koji pomažu da se upotpuni ukupan izgled prostora.

Krevet i ćebad

Birajte jednostavne boje i dezene

Jastuci i ćebad pomažu da svaki prostor odmah izgleda bolje

Jastuci i ćebad su jedan od najlakših i najisplativijih načina da dodate stil prostoru. Oni su i funkcionalni i atraktivni komadi i savršeni su dodatak svakom prostoru. Kada je u pitanju uređenje vašeg doma, nikada ne potcenjujte ogromnu vrednost koju ima u ukrašavanju svakodnevnim osnovnim stvarima kao što su jastuci i ćebad. Oni dodaju trenutni stil i pomažu da se prostor oseća „potpunim“ i završenim, a istovremeno pružaju funkcionalan prostor za sve. Dekorativni jastuci i ćebad mogu zaista oplemeniti prostor.

Marko P.Dekorativni jastuci i ćebad – za lepe i ušuškane zimske dane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *