Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Kako pripremiti kuću za novogodišnje praznike?

No comments

Kako se praznici približavaju, tako i sve „stvari“ koje dolaze sa njima. Od ukrasa do poklona, praznici donose neke važne „stvari“ u naše domove. Da biste pripremili svoj dom za praznike, najbolji način da zadržite nered u svom domu tokom sezone je da očistite, očistite i organizujete pre nego što stigne. Evo naših najboljih saveta kako da pripremite svoj dom za praznike kako biste izbegli nered i preopterećenost u svom prostoru, a za više o uređenju doma pogledajte sajt gazdarica.

Kako pripremiti kuću za novogodišnje praznike?

Prošlo je vreme kada Vas je zanimalo uređenje dvorišta, sada je na red došla Nova godina. Ovi načini bez stresa da svoj dom pripremite za praznike pokazaće vam kako da uđete u praznični duh bez preopterećenja. Naučite pripremiti kuću za novogodišnje praznike na najbolji način.

Venčić

Kako pripremiti kuću za novogodišnje praznike?

Napravite listu svih vaših troškova

Da, svi troškovi. Od te veoma obavezne promene slavine do onog vašeg krivog zadovoljstva u kupovini novih jorgana, morate duboko zaroniti u ono što svi planiraju za kuću i odgovarajuće troškove koji odgovaraju ovim planovima. Za ovo možete početi sa listom po prostoriji. Uzmi svoju spavaću sobu za goste. Koji su potencijalni troškovi ovde? Neophodne mogu uključivati novo svetlo u sobi ili novu posteljinu. Ili možda poslati tepih u perionicu. Svakako koristite kućna pomagala koja nam olakšavaju život. 

Neka ulaganja su obavezna

Slično tome, možete obići kuću i napraviti listu troškova koji mogu biti potrebni ili poželjni u kupatilima, bašti, garaži, tremu, dnevnom boravku, krovu, kuhinji, kućnoj kancelariji i drugim prostorima. Poslušali ste i naše kreativne savete za kućnu biblioteku. Rasporedite potrebne renovacije ili kupovine od visokog do niskog prioriteta, a zatim odlučite u šta ćete uložiti u skladu sa budžetom.

Počnite tako što ćete očistiti sve

Kada je u pitanju priprema vašeg doma za praznike, prva stvar koju apsolutno morate da uradite je da očistite i očistite. Budite neumoljivi kada je u pitanju čišćenje! Krećite se kroz svoj dom i očistite svaku sobu i prostor odjednom. Kada očistite ono što vam više ne služi, možete početi da organizujete i određujete mesta za sve poklone koji će doći.

Rano duboko čišćenje

Niko ne želi da dubinski očisti one zaboravljene prostore koji su u našim domovima usred praznične gužve kada sutradan dolaze gosti. Dobro očistite ta zaboravljena mesta u vašem domu pre nego što stignu praznici. Na ovaj način možete jednostavno da se brzo osvežite jer su praznici blizu. Zamislite koliko vremena i energije ćete uštedeti!

Počnite da pripremate svoju kuhinju odmah

Jedna od prostorija koja se najviše dešava u našim domovima tokom praznika je kuhinja. Počnite da pripremate svoju kuhinju pre nego što stignu zabave i gosti. Poželećete da prođete i nagnete se i popunite ostavu, proverite svoj servisni pribor i založite bar. Takođe je odlična ideja da svoj frižider i ostavu napunite nekim samouslužnim grickalicama i poslasticama koje gosti lako mogu nabaviti za sebe. Neka zamrznuta pripremljena predjela i unapred pripremljena lisnata peciva držite u zamrzivaču u poslednjem trenutku, deserte u pokretu.

Razmotrite prostore za goste

Ako ste dovoljno srećni da imate posebnu sobu ili sobe za goste, pripremite ih unapred. Ako imate dvostruki prostor, recimo kancelariju koja služi i kao prostor za goste.

  • Razmislite o tome kako to možete privremeno da promenite da biste se više fokusirali na usluživanje gostiju tokom praznične sezone.
  • Ako živite u malom stanu ili kući bez dodatnih soba, razmislite o tome kako ćete smjestiti goste u svoj dom (izvlačenje sofe, itd.) i pobrinite se da imate dovoljno ćebadi i posteljine.
  • Ako je vaš prostor jednostavno premali da primi goste, razmislite o obližnjim hotelima ili prijateljima ili porodici koji bi mogli ponuditi sobu ili ugostiti vaše goste.
Sveće

Vodite računa o bezbednosti

Podesite raspoloženje

Donošenje prazničnog duha u svoj dom ne znači da vam treba milion ukrasa u svakoj sobi. Ono što zaista stvara praznično praznično raspoloženje može biti jednostavno i nesmetano. Pripremite svoj dom za praznike sa namerno i promišljeno postavljenim svećama, mirisima, udobnim ćebadima i jastucima, toplom vatricom, dobrom muzikom, prazničnim koktelom i ukusnim zalogajima. Nabavite ove stvari i pripremite ih za sve improvizovane goste ili praznične zabave.

Prepoznajte zabavu u svakom trenutku

Da li volite zabavu tokom praznične sezone ili vam je to stresno? Budimo iskreni, priprema naših domova za praznike ponekad može biti neodoljiva jer su naši domovi „središte“ gde se okupljamo da zajedno jedemo, igramo se i slavimo.

Uđite u praznično raspoloženje

Iako smo svesni da Božić dolazi u isto vreme svake godine, nekako, većina nas i dalje mahnito kupuje, kuva i čisti nekoliko minuta pre dolaska Deda Mraza. Upamtite, praznici bi trebalo da budu vreme za opuštanje, odmor, vreme za uživanje sa porodicom i prijateljima, a pre svega ZABAVU! Dakle, da bismo garantovali da je vaš odmor prijatan i da nije naporan rad, sastavili smo nekoliko korisnih saveta kako bismo bili sigurni da ste dobro pripremljeni.

Počnite rano

Praznici imaju način da nam se vrlo brzo prišunjaju! Pokušajte i fokusirajte se na stvari koje se sada mogu pripremiti. Ako ugošćujete goste ili zabavljate, možda će vam biti od pomoći da napravite listu obaveza ili vremensku liniju koja vodi do događaja. Pokušajte da prvo sortirate svoje poklone i pakovanje, što vam onda omogućava da se fokusirate na organizovanje i čišćenje doma, a zatim na pripremu hrane. Takođe možete pripremiti svoju porodicu tako što ćete pripremiti obroke unapred i zamrznuti ih da biste skinuli stres sa priprema za večeru u prethodna vreme.

Očistite frižider i zamrzivač

Bilo da idete na put ili praznike provodite kod kuće, dobra je ideja da svoj frižider duboko očistite. Ako odlazite, ne želite da se vraćate kući u frižider punom pokvarene hrane. Takođe, velika je šansa da će vam trebati dodatni prostor u frižideru i zamrzivaču za ostatke i velike predmete poput šunke ili ćuretine.

Obezbedite svoj dom

Ako planirate putovanje, želite da budete sigurni da će vaša kuća ostati bezbedna dok se ne vratite. To znači preduzimanje uobičajenih koraka, kao što je angažovanje komšije da pokupi vašu poštu i zalije vaše biljke i da isključi nepotrebne uređaje. Verovatno želite da podesite neke dodatne bezbednosne mere kao što je uključivanje unapred programiranih svetla ili svetala zasnovanih na senzoru pokreta da biste odbili sve potencijalne uljeze i potencijalno ulaganje u kućnu bezbednosnu kameru da biste držali na oku stvari dok vas nema. Ne zaboravite da objavite svoje praznične snimke na društvenim mrežama po povratku – nikad ne znate ko gleda vaš nalog.

Jelka

Tek na kraju dolazi i jelka

Planirajte svoj dekor

Ne čekajte do božićnog jutra da biste isplanirali svoj dekor – ako počnete rano, posao će vam biti mnogo lakši! Izvucite svoje ukrase unapred – važno je da znate šta ste pohranili. Uklonite ono što vam nije potrebno i odvojite vreme da uklonite prašinu, sastavite, raspetljate i isplanirajte šta ćete koristiti tokom dana. Tako ćete najlakše pripremiti kuću za novogodišnje praznike.

Marko P.Kako pripremiti kuću za novogodišnje praznike?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *