Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Kreativni saveti za kućnu biblioteku

No comments

Kreativni saveti za kućnu biblioteku obuhvataju i praktične savete. Ugao dnevne sobe u stilu seoske vikendice, obojeni zeleni zidovi i tkana kolica za piće prirodne teksture, veliki prozor od poda do plafona sa cvetnim zavesama, velika polica sa knjigama na zidu i iznad vrata. Umesto da kreirate celu zasebnu prostoriju za ideje male kućne biblioteke, optimizovanje prostora dostupnog u okruženjima u kojima već provodite mnogo vremena, kao što su dnevna soba ili spavaća soba, omogućava vam da redovno pregledate i cenite svoju kolekciju knjiga u postojećem prostoru. Za više saveta o uređenju prostora pogledajte sajt gazdarica.

Kreativni saveti za kućnu biblioteku

U ovom životnom prostoru, tradicionalni dizajn police za knjige je napravljen korak dalje sa knjigama koje su izložene iznad vrata. Ovo ne samo da stvara jedinstvenu, upečatljivu karakteristiku, već je i praktičan način za proširenje dizajna polica kako vaša kolekcija knjiga vremenom raste – što treba uzeti u obzir za ideje polica za knjige u dnevnoj sobi.

Kućna biblioteka

Kreativni saveti za kućnu biblioteku

Dodajte udobnost uz stolicu za čitanje

Ugao stambenog prostora sa ugrađenim stolom i policama za knjige, braon-sivi drveni zidovi, tamno drvo i crna kožna stolica, tapacirana siva fotelja sa zelenim jastukom i drvenim nogama, metalno zidno svetlo iznad fotelje, zelena travna biljka u sivoj saksiji i šta Vam više treba? Neophodna za čitanje ideja o kutku, stolica za čitanje stvara prijatno i udobno okruženje za vas da sednete, opustite se i uživate u knjizi. Bilo da kupite određenu stolicu za čitanje za svoju malu kućnu biblioteku ili koristite postojeću ležaljku ili fotelju u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi, ona može stvoriti privlačan, opušten prostor za čitanje. Uz to, tapete su ponovo u modi pa ih možete dodati i ovde.

Ležaljka može biti od koristi

U Vašem domu, ležaljka je jednostavno postavljena pored kompaktne biblioteke i radnog stola. Visoka zelena biljka stvara osećaj odvojenosti između dva prostora, a zidno svetlo pruža praktično osvetljenje za čitanje. Kompaktan prostor, ali sa različitim elementima, pametan sa svojim dodacima i idejama za raspored može stvoriti šarmantan dizajn male kućne biblioteke. I dekoracija ulaza za sjajan prvi utisak takođe izgleda lepo.

Dajte boju svom prostoru

Prostor hodnika sa okrečenim krem zidovima, tamnim drvenim podom, belo ofarbanim drvenim konzolnim stolom sa crnom i metalnom stonom lampom, gledajući na ugrađenu policu obojenu u plavo, ispunjenu knjigama i ornamentima, dve uramljene slike na zidu sa zidnim lampama pored. Dobro će Vam doći saveti za čist i uredan dom. U hodniku, obojena plava polica za knjige stvara upečatljivu žarišnu tačku i tačku za razgovor dok ulazite u dom. Videti policu za knjige kao svoju prvu šetnju u prostor može stvoriti privlačnu i prijatnu atmosferu, tako da kada planirate ideje za skladištenje knjiga za vašu malu kućnu biblioteku, poboljšanje u oblastima sa velikim prometom obezbediće da se zbirka knjiga često gleda i ceni.

Ujedinite radni prostor i biblioteku

Potpuno belo svetlo, svetla i prozračna kancelarijska radna soba i biblioteka, prozor sa krilom, stakleni sto / radni sto, hromirani dizajner lampe za radnu lampu. Integracija vaše kućne biblioteke u postojeći prostor za učenje ima savršenog smisla za male ideje za kućnu biblioteku i odlična je opcija za ideje za dekoraciju zidova u kancelariji. Prostor koji je često već opremljen policama za knjige i police, koristeći kućnu kancelariju ili prostor za učenje za smeštaj i izlaganje vaše zbirke knjiga, može stvoriti prostor koji izgleda kao vaša sopstvena čitaonica i mala kućna biblioteka. Da biste napravili odvojeni prostor za radni sto za čitanje, postavite udobnu stolicu za čitanje pored prozora ili napravite privlačnu klupu na prozoru.

Napravite udoban kutak

Stručnjaci savetuju čitanje kao lek pa je dobro da Vam u tome bude udobno. Vetao dnevni i trpezarijski prostor otvorenog plana, belo ofarbani zidovi, police od poda do plafona pune knjiga, udoban deo za sedenje sa sofom i dve fotelje, meka siva teksturirana prostirka ispod, puno uramljenih slika i slika na zidovima, lampe za čitanje i stolne lampe pored prostori za sedenje, pravougaono zidno ogledalo iznad sofe. Odlična opcija za ideje dnevne sobe otvorenog plana, uspostavljanje sobe u prostoriji kroz udoban kutak za čitanje u otvorenom prostoru može stvoriti zoniranu oblast namenjenu čitanju i opuštanju. Police za knjige i elementi za sedenje u otvorenom prostoru koriste prednosti ove šetnje kroz prostor, stvarajući udoban prostor za sedenje i biblioteku dok putujete do trpezarije.

Koristite bibliotečke merdevine

Dnevna soba sa smeđom ostavom i izlogom od poda do plafona, drvenim merdevinama i mermernim kaminom, crnim i krem tepihom sa staklenim kvadratnim stočićem za kafu, kariranim zavesama, crnim sofama i roze sofom, šarenim bočnim stočićem, zaobljenim belim i metalnim privesnim svetlom.

Kućna biblioteka

Merdevine u biblioteci imaju veliki značaj

Kako biblioteka može izgledati stvarna

Da li volite da čitate i imate kolekciju knjiga koje mogu same da stanu u sobu? Da li ste strastveni ljubitelj opuštanja u mirnom prostoru, samo da biste pobegli od sveta i udubili se u dobru literaturu? Kućne biblioteke su oduvek bile prostorija u domu za koju se smatralo da je ekstra, za razliku od norme. U današnjem svetu kućne biblioteke postaju sve popularnije, a kućne kancelarije takođe dele svoj prostor sa kućnom bibliotekom. Ne morate imati veliku vilu, pa čak ni posebnu sobu da biste postigli prelepu biblioteku.

Izaberite gde će se nalaziti

U zavisnosti od rasporeda vašeg doma i koliko prostora imate, izaberite područje koje nije bučno i sa velikim prometom.

  • Idealna je soba koja ima vrata, iako će ugao mirne sobe ili gostinjske sobe takođe dobro funkcionisati;
  • Biblioteka može biti i u uglu kuhinje, ali samo ako je ne koristite često ili je prostrana;
  • Kreativni saveti za kućnu biblioteku obuhvataju i boje koje će osvežiti prostor.

Odredite koliko knjiga imate

Za neke, biblioteka bi trebalo da bude u mogućnosti da drži sve knjige koje poseduju, dok drugi žele biblioteku za mirno okruženje. Procenite svoje potrebe za skladištenjem i odlučite da li su police za knjige od poda do plafona neophodne. Ako imate manju kolekciju, razmislite o korišćenju otvorenih polica za moderni dekor.

Izaberite boje

Biblioteke su u prošlosti bile ispunjene tamno smeđim, bogatim bordo i lovačkim zelenilom. U današnjim kućnim bibliotekama, vlasnik kuće može imati laganu i svetlu biblioteku ili dekor u tradicionalnom stilu dubokih boja. Odaberite boje koje vas predstavljaju i pomozite vama i vašoj porodici da se opustite u svemiru.

Izložite majstorima plan nameštaja

Sve biblioteke zahtevaju odlično mesto za sedenje. Na osnovu vašeg prostora, odredite koliko stolica, sofe, stola i lampi može da stane udobno. Ako je biblioteka samo za nekoliko ljudi, nekoliko prevelikih stolica bi moglo biti savršeno. Osigurajte mali bočni sto, a osvetljenje može da stoji pored vašeg sedišta.

Kutak u kućnoj biblioteci

Možete urediti ovaj kutak da bude udoban i prijatan

Uverite se da su police za knjige bezbedne

Pošto će vaša polica izdržati mnogo težine, uverite se da je obešena odgovarajućim ankerima i da podržava klinove ili CMU zidove. Ako niste sigurni kako da odredite težinu i opterećenje, unajmite profesionalnog stolara da vam pomogne u kačenju i pričvršćivanju polica.

Marko P.Kreativni saveti za kućnu biblioteku

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *