Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Dekoracija ulaza – za sjajan prvi utisak

No comments

Dekoracija ulaza – za sjajan prvi utisak je veoma važna. Ulazi su često zaboravljeno mesto u kući – retko se preuređuju ili pokazuju ljubav prema dizajnu. Ali prostor koji Vas dočekuje kući – i dočekuje Vaše goste – važan je prostor koji treba da ukrasite i dizajnirate najbolje što možete. Jedna od poteškoća u spajanju nekih lepih ideja za ulaz je balansiranje korisnosti i estetike. U idealnom slučaju, dobro organizovan orman u ulazu ili neke police mogu pomoći u pogledu korisnosti, ali to i dalje treba da uravnotežite sa pretvaranjem vašeg predsoblja u šarmantno mesto za dobrodošlicu prijateljima ili porodici u Vaš dom. Više tekstova o uređenju doma možete videti na sajtu gazdarica.

Dekoracija ulaza – za sjajan prvi utisak

Srećom, postoji mnogo pametnih ideja za predsoblje da se organizuje ulaz i da bude i privlačan. Sigurno je da morate pogledati i koji su saveti za čist i uredan dom. Ključ je multitasking: stvaranje prostora koji nudi sve trikove za skladištenje i upravljanje neredom koji su potrebni Vašem domaćinstvu dok izgleda šarmantno (i gostoljubivo). Evo nekih od naših omiljenih ideja za dekoraciju ulaza, ideja za osvetljenje, ideja za nameštaj i još mnogo toga kako biste mogli da kreirate prostor koji volite.

Ulaz i kuću sa stepenicama

Dekoracija ulaza neophodne su kako bi napravile promenu u Vašem domu

Igrajte sa kontrastom

Jedna do najvećih grešaka u uređenju enterijera je pogrešan izbor boja. Da biste dodali veću dimenziju svom ulazu, blokirajte dve kontrastne nijanse na zidovima. Koristite klasični crno-beli izgled, kao što je to uradila, ili se odlučite za živopisnije boje, ako je to više vaš stil. Vaš ulaz je prvi utisak koji ostavljate svom domu, a osvetljenje može igrati veliku ulogu u postavljanju scene. Da bi vaš ulaz bio svetao i ugodan, izaberite rasvetno telo sa mnogo izlaza svetlosti. Za niže plafone, uvek idite sa rasvetnim uređajem u ravni ili polu u ravnini. Ako imate više plafone, nešto podesivo štapom ili lancem bilo bi najbolje.

Detalji u umetničkim delima

Napustite taj savršeno raspoređeni zid galerije i odlučite se za neusklađena umetnička dela i fotografije koje daju prostoriji osećaj slobodnijeg duha. Umetnička dela su jedna od 10 stvari koje svaka kuća treba da ima. Dodajte veliki prirodni element i unesite element spoljašnjosti direktno na ulaz u vaš dom dodavanjem velike vaze sa maslinovim ili drenovim granama u dekor vašeg ulaznog stola.

Napravite udoban kutak za čitanje

Imate malo dodatnog prostora za rad ispod stepenica? Pretvorite ga u udoban kutak za čitanje. To je savršena pozivnica da se smjestite i opustite čim uđete kroz ulazna vrata.

Dodajte ogledalo u punoj dužini

Ogledalo u punoj dužini ne samo da vam omogućava da još jednom pogledate svoju odeću kada izađete kroz vrata, već i čini ulaz veći kada uđete u svoj dom.

Stavite tepih-stazu

Ako se vaša ulazna vrata otvore u dugačak hodnik, možda nećete misliti da imate mnogo opcija za dekoraciju ulaza – ali možete iskoristiti raspored u svoju korist. Tepih staza je sjajan način da otvorite svoj ulaz i date iluziju više prostora. Dužina tepiha za trčanje može učiniti da vaš hodnik izgleda beskrajno i duže od njegovog pravog oblika. Dodavanje umetničkih dela i razigranih svetiljki može dodati još više intrige prostoru.

Učinite prostor praktičnim

Ako je dekoracija ulaza – za sjajan prvi utisak važna, važno je i da bude praktična. Od velike je važnosti da u ovom prostoru imate sve ono što Vam je potrebno da se bolje organizujete.

Dodajte sto za višenamensku konzolu

Odličan ulazni prostor će kombinovati i modu i funkciju. Konzola je dizajnirana na način da ne samo da pruža mesto za odbacivanje ključeva, pošte i slično, njen nizak profil omogućava dve stolice koje se lako mogu izvući za trenutak kada morate da obučete cipele.

Napravite galeriju od zida stepenica

Da li stepenice kradu svu pažnju u tvom ulazu? Iskoristite ih kao priliku za dizajn tako što ćete često zanemareni zidni prostor pretvoriti u galeriju svojih omiljenih fotografija i umetničkih dela. Da bi dizajn izgledao moderno i čisto, koristite okvire u istom stilu i boji.

Preuredite svoj ulazni ormar

Umesto da koristite orman za predsoblje da sklonite sve one stvari koje zgrabite kada izađete kroz vrata – pokušajte da ga transformišete u neku vrstu porodične recepcije. Napravite prostor za stvari koje uvek dolaze ili odlaze iz naše kuće: torbe za kupovinu, poklone koje kupujemo za druge, bibliotečke knjige, predmete za vraćanje i tako dalje. Zamislite malu kutiju za dragulje koju bi bilo rado videti za razliku od neutralnijih zidova ulaza.

Tepih-staza u holu

Tepih-staza će produžiti Vaš hodnik

Izaberite dobre boje

Odabir pravih boja boja neće doprineti organizaciji vašeg ulaza, ali bi moglo da odvuče posetioce dovoljno da ne primete nikakav nered u predvorju. Osim toga, ulazak u prostor usklađene boje, sigurno će umiriti dušu.

Odlučite se za ugradni nameštaj

Nekoliko elemenata kućnog dekora ili ideja za ulaz izgledaju tako lako spojeni kao ugrađeni: oni impliciraju da je prostor napravljen da bude usklađen i uredan.

  • Pravi ugrađeni elementi su skupi (i trajni) pa je dekoracija ulaza – za sjajan prvi utisak važna;
  • Lažiranje izgleda ugrađenih uređaja je uvek moguće—a ugrađeni elementi nude odlično skladište sa vrhunskim, prilagođenim izgledom;
  • Ova vrsta nameštaja nudi prostor za skladištenje na ulazu za više zadataka za svakog člana domaćinstva.

Nadogradite ulazne zidove sa zidnim oblogama

Ulazi su prostori sa velikim prometom, tako da bi trebalo da budu dovoljno izdržljivi da izdrže sav taj pešački saobraćaj (i udarce, udubljenja i ogrebotine koje dolaze sa njim). Zbog toga je zidna obloga tako solidan izbor za ulaze i predsoblje: lajsne skrivaju oštećenja, površine se lako brišu, a pokrivač štiti zid ispod.

Napravite luksuzni prostor za uski prostor

Ponekad možda nećete imati izbora: Vaš ulaz je vaš vešeraj, mesto za skladištenje za reciklažu ili neki drugi prostor za dvostruku dužnost. Ako se radi o mestu za reciklažu, zoni za kućne ljubimce ili velikom prostoru za skladištenje, još uvek možete učiniti prostor atraktivnim sa detaljima luksuznog izgleda koji su i dalje izdržljivi.

Nameštaj za koordinatni ulaz

Lažni ugrađeni elementi u ulazu sigurno obavljaju posao kada je u pitanju organizacija, ali pažljivo uparivanje skladišta sa komplementarnom bojom zida čini estetski posao. Sa koordinisanim dekorativnim akcentima, nameštaj izgleda apsolutno namerno – nije neophodno sigurno da bi se sprečilo da nered preplavi ulaz.

Umetnost u prostoru

Zidni prostor je savršeno mesto za vrednovanje estetike nad korisnošću. Ne morate da trošite bogatstvo na umetnost: uokvirujte delove tapeta, dečija umetnička dela ili druge stvari koje su vam posebne. Ne zaboravite da dodate i ogledalo za poslednji brzi pogled pre nego što izađete kroz vrata. Dodajte porodične fotografije, lični dodir je uvek lep način da uđete u dom. Obložite svoj ulaz sa fotografijama svojih najmilijih kako biste prikazali neke od svojih omiljenih ljudi i uspomena.

Obojite svoje ulazno stepenište

Pokušajte sa bojom sa polusjajnom završnom obradom, koja se lakše čisti i ne zadržava prašinu, prljavštinu i ogrebotine kao ravna konzerva. Obložite gornju i donju ivicu svakog stuba slikarskom trakom da biste zaštitili stepeništa. Uklonite traku pre nego što se boja osuši kako biste osigurali čistu liniju. Izaberite svoju boju, ako vam je srce naklonjeno svetlijoj boji, izaberite srednje sivu ili žutu boju da biste sakrili krhotine koje se skupljaju u procepu između stepenica i stuba. Obojite stepenice dubokom, živopisnom bojom da biste pozdravili sve koji uđu. Tamna boja u završnoj obradi visokog sjaja pomoći će da se sakriju tragovi ogrebotina.

Čiviluk sa šalom, kačketom i kišobranom

Učinite predsoblje praktičnim

Dodajte mesto za sedenje

Kako stručnjaci savetuju da se izuvate čim uđete u kuću, olakšajte sprovođenje svoje politike „bez cipela“ tako što ćete postaviti stolicu na kojoj ćete ih lako skinuti — i dajte svom ulazu udobniju atmosferu. Prilagodite skladište za svakog člana porodice, naročito decu. Zbog toga je dekoracija ulaza – za sjajan prvi utisak od velike važnosti.

Marko P.Dekoracija ulaza – za sjajan prvi utisak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *