Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Koje biljke će biti hit ovog proleća?

No comments

Neke biljke će biti hit ovog proleća kao što su i svakog drugog proleća među najpopularnijima. Ima mnogo razloga zbog kojih su neke biljke privlačnije od drugih. Pre svega, možete imati dobar pogled kroz prozor i terasu kada imate cveće koje dekoriše prostor na pravi način. Takođe, neke od ovih biljaka nije teško održavati, jer su veoma lake za negu i zalivanje. Ako ste prava gazdarica onda ćete svoj stan dekorisati na pravi način.

Sobna biljka

Različite biljke će biti hit ovog proleća

Biljke koje Vašem prostoru daju zelenilo

Neke od biljaka su privlačne samo zbog toga što daju zelenilo prostoru i čine ga prirodnijim. One su uglavnom i lake za održavanje.

  • Neke biljke će biti hit ovog proleća ali i celog leta jer su veoma dekorativne;
  • Ima biljaka koje su lepe zato što prave prostor živopisnijim i privlačnijim kao što postoje najlepše boje za zidove i njihovi efekti na Vaše raspoloženje;
  • Ako volite zelenilo možete pronaći biljke koje će napraviti dobar utisak u Vašoj kancelariji.

Paprati

Pored toga što bi svi želeli da znaju kako ekonomično osvežiti životni prostor, teško da ima onih koji uzgajaju biljke u kući a da ne znaju za paprat. Omiljena je i u kancelarijama i poslovnim prostorijama jer deluje prirodno i ulepšava prostor a nije teška za održavanje. Paprat ne traži neke naročite uslove za gajenje. Možete je držati u uglu prostorije, bez jakog svetla i biće dovoljno za njen rast. Iako voli jako zalivanje, možete preskočiti i neki dan, jer ne voli da bude nalivena vodom. Tokom zime je važno prskati vodom jer voli vlažnu atmosferu. Dobra vest je i da je možete držati i na terasi tokom letnjih meseci.

Vodena palma

Još jedna biljka tropskog izgleda, koja daje izgled prirode u Vašoj kancelariji i domu. Zahteva dosta vlage, ali ne voli direktno Sunce i toplotu. U suštini je laka za održavanje. Dovoljno je da je presadite kada preraste postojeću saksiju i to samo u jedan broj veću posudu. Imajte u vidu da brzo dostiže veliku visinu, zbog čega će Vam brzo zauzeti prostor. U ovom slučaju morate voditi računa gde je držite i da li je potrebno dodavati držače i stalke kako bi čuvali biljku od lomljenja. Nakon toga naučite i vodič za renoviranje kuhinje korak po korak kako biste oplemenili prostor.

Filodendron

I ova biljka je poznata po svojoj visini i veoma često je deo prostora u kome živite ili radite. Takođe i ona voli nešto tamnija mesta ali i više vlage, mada ne treba preterivati u zalivanju. Daleko je bolje često vlažiti listove i premazivati vlažnom krpom, jer ćete tako dobiti sjaj i hraniti ih vodom. Ako želite da ga čuvate na terasi, vodite računa da to bude u zaklonjenom delu, gde neće biti mnogo Sunca, jer joj ono smeta. I ovde bi trebalo da znate da će biljka narasti i više od 3 metra, zbog čega bi trebalo da isplanirate u kom delu stana ćete je držati.

Sanseverija

Jedna od biljaka koje plene svojim izgledom iako ne daju cvetove. Ima veoma interesantan list u obliku indijanskog pera. Voli mračnija mesta, a u toku zime će izgubiti karakteristične šare po listovima. Dobra vest za one koji i nisu baš iskusni u gajenju cveća je da ona ne voli mnogo zalivanja i da joj prija suv vazduh u stanu pa je ne morate ni orošavati često. Presađuje se samo kada saksija postane mala.

Fikus

Biljke imaju dekorativnu funkciju u Vašem domu

Biljke sa cvećem koje ćete voleti

Pored biljaka koje daju prostoru lep izgled i privlačnu zelenu boju, ima i onih drugih koje cvetaju pa prostoru daju dodatnu dozu lepote. I među njima ima onih koje se lako održavaju.

Japansko drvo

Za mnoge ovo drvo je simbol novca i sreće, pa je i kupuju i poklanjaju iz tog razloga. O tome svedoče i brojni nazivi drveta poput dolar drvo ili drvo novca. Ako izuzmemo taj deo, biljka je veoma lepa i prijatna za oko, pa zbog svog dekorativnog izgleda često zauzima prostor u našim domovima. Pored toga, laka je za održavanje, a može narasti veoma visoko i do tri metra. U toku zime ima male cvetove koji su veoma dekorativni, ali ne podnosi mnogo rada oko nje. Zaliva se retko, presađuje još ređe, jedino što joj morate obezbediti topao dom.

Spatifulum

Postoji verovanje da ova biljka donosi sreću pa je mnogi zovu „devojačka sreća“. Verovanje kaže da će ženama doneti harmoničan brak, dok devojkama privlači ljubav. Ako izuzmemo verovanja, možemo reći da ova biljka zaista donosi lepotu u Vaš dom svojim prelepim krupnim cvetovima koji liče na kale pa otkrijte sve što niste znali o kalama. Lako se održava, potrebno je da je čuvate u blizini prozora ali ne na direktnom Suncu. Zaliva se par puta nedeljno, a tokom zime i ređe, zbog čega je veoma laka za održavanje. A sigurno je da će Vam ulepšati prostor kada procveta.

Ciklama

Ova biljka je neodoljiva, posebno ako volite cvećem da ukrasite prostor. Gaji se u saksijama, veoma je privlačna i može biti u različitim bojama. Ima veoma jako podzemno stablo, zbog čega je veoma otporna. Najlepši na njoj su cvetovi koji mogu biti ljubičasti ili roze boje. Nemojte je stavljati u senku, već što više izložite Suncu. Možete je čak staviti između dva krila na prozoru, najbolje na istočnoj ili severnoj strani. U prostoriji u kojoj se drži mora biti toplo ali ne više od 20 stepeni. I ne preterujte sa zalivanjem, dovoljno je jednom nedeljno.

Kalanhoja

Još jedna biljka veoma lepih cvetova, privlačna u svakom domu. Zbog svog cveća i prelepih boja cvetova veoma je popularna u svakoj kući. Uz adekvatnu negu može trajati veoma dugo, a sami cvetovi uspevaju i do šest nedelja. Sama biljka, međutim, lepa je i privlačna cele godine i može da naraste do 30 cm. Neki je smatraju cvetom upornosti i večne ljubavi, upravo zbog dugog trajanja cvetova.

Biljke će biti hit ovog proleća jer se vide sa terase

Za one koji imaju terasu važno je da stave biljke koje će biti vidljive i lepe. Naučite nešto o njima i izaberite najbolje za sebe.

Begonije

Jedno od najpoznatijih cveća koje možete pronaći i videti na terasama. Zbog svog izgleda privlači poglede i svakako je veoma popularno među onima koji uzgajaju cveće. Kada se radi o nezi, vole Sunce i blago senovita mesta. Ne morate ni često zalivati jer mogu da izdrže dugo bez vlage, zbog čega su veoma lake za održavanje.

Puzavica

Uz pomoć biljki svaki dom dobija novu dimenziju

Lepa kata

Ova biljka je ne samo veoma dekorativna za terase, već je možete i brati za vazu jer ima duge stabljike. Voli sunčane terase, cveta od proleća do jeseni, pa je veoma dekorativna za terasu. Sa druge strane, voli da je tlo umereno vlažno, što znači da je ne morate mnogo zalivati. Budući da ove biljke će biti hit ovog proleća, požurite da ih kupite za svoj stan i terasu.

Marko P.Koje biljke će biti hit ovog proleća?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *