Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

7 Uskršnjih uradi sam ideja za decu

No comments

Ima mnogo Uskršnjih uradi sam ideja za decu, ali neke od njih su posebno poznate svima. Čak i ako niste baš kreativni i ne volite da pravite ukrase, možete mnogo toga uraditi i sami. Dovoljno je da napravite poneku životinju, jaje ili jednostavno ukrasite korpu sa ofarbanim jajima svojim ukrasima. Na kraju, ne morate biti previše kreativni ni snalažljivi, dovoljno ste dobra gazdarica i ako iskoristite savete sa interneta. Najvažnije je da se sa decom dobro zabavite.

Zec sa ukrasima

Neke od Uskršnjih uradi sam ideja za decu veoma su zabavne

Iskoristite priliku da napravite ukrase za celu porodicu

Iako deca vole da se zabave, ovi ukrasi mogu biti od velike koristi u dekoraciji prostora. Kada ih završite slobodno ih stavite na sva vidna mesta u kući, čak i ako niste zadovoljni izgledom.

  • Uskrs je prilika da se zbližite sa porodicom i svojom decom pa iskoristite priliku za to i kada pravite svoje kreacije;
  • Od mnogih Uskršnjih uradi sam ideja za decu najlepše su one u kojima dete samo pokazuje svoju kreativnost;
  • Nemojte sputavati svoju decu u izradi kreativnih ukrasa i dodataka jer će im ovo svakako biti posebna zabava;
  • Deca najviše vole da budu povezani sa roditeljima a ovo je odlična prilika da se u vreme praznika više družite;
  • Ne treba očajavati ako ukrasi ne ispadnu onako kako ste zamišljali jer ovo je ipak samo igra i zabava a i svakako birajte najlepše boje za zidove i njihove efekte.

Kreativnost je važna za decu

Ako želite da napravite dobru atmosferu za Uskrs, najpre se potrudite da budete kreativni ali da u sve uključite i decu. Deca vole da prave razne stvari i da crtaju a još više vole da to rade sa svojim roditeljima. Nemojte im uskraćivati ovo zadovoljstvo, već krenite od onoga što najviše vole. Napravite sa njima korpice i ukrase koji im se sviđaju ili im jednostavno dozvolite da sami prave ono što im se sviđa. Pogledajte i kako ekonomično osvežiti životni prostor. 

Koristite prirodne boje i materijale

Teško je to reći, ali pokušajte makar da iskoristite sve što možete iz prirode. Zajedno sa decom skupljajte trave, grančice i cveće i njih lepite na svoje kreacije. Videćete kako je lako napraviti ono što Vam se sviđa ako samo imate malo mašte. Naravno, naše radnje su prepune raznovrsnih ukrasa koje možete koristiti u ove svrhe, tako da sve bude posebno zanimljivo i za Vas i za decu. A posle praznične trpeze dobro će Vam doći vodič za pravljenje kućne teretane. 

Ukrasi koji prikazuju životinje

Deca vole da prave životinje od papira i da na taj način ukrašavaju prostor. Dozvolite im da sami izmaštaju izgled svog doma.

Zec od prazne rolne toalet papira

Rolne toalet papira sigurno imate a možete ih iskoristiti da napravite zanimljive stvari za Uskrs. Jedna od najlakših kreacija je da napravite životinju. Najpre obojite rolnu u belu ili roze boje. Od kartona isecite uši i to veće u beloj boji i nešto manje u rozoj. Zalepite rozu za belu. Na rolnu zalepite oči (ili ih nacrtajte), uši, a onda od komada vunice i brkove. Možete napraviti i šapice od kartona, na koje možete nacrtati prste ili neki sličan dodatak.

Zec od kuglica od vate

Kuglice od vate su veoma lake za upotrebu, lako se lepe a mogu se i bojiti. U ovom slučaju možete upotrebiti bele, tako što ćete ih zalepiti na karton. Najpre isecite karton u obliku glave zeca. Prvo isecite veći krug, a onda i par ušiju pa zalepite jedno na drugo. Na taj karton zalepite kuglice od vate kako biste dobili pufnastog zeku. Preko svega toga zalepite oči, uši i brkove ili ih nacrtajte. Možete dodati i mašnu u plavoj ili rozoj boji koje izgledaju posebno privlačno.

Grančica sa jajetom

Iskoristite i prirodne materijale

Teglice zec

Ako imate mnogo malih teglica, poput onih u kojima se drže kašice za bebe, onda je ovo sjajna ideja za Vas. Najpre operite dobro teglice i napunite slajmom ili plastelinom ili bilo kojom sličnom materijom u boji. Zatvorite teglicu, a onda dodajte oči, uši i brkove. Cilj je da teglica bude u različitim bojama, a da ukrasi budu samo dodatak koji pokazuje o kojoj životinji se radi.

Pile od kartona

Još jedna životinja popularna u vreme Uskrsa svakako je pile. S obzirom da je ovo vreme jaja, jasno je zašto su pilići toliko popularni. Ako i Vi volite ovakve ukrase, onda je dobro da naučite kako se prave. Logično je da uzmete žuti karton ili kolaž papir i izrežete oblik jajeta. Na njega dodajte kljun narandžaste boje i ukrasite perjem. Ako nemate pravo, opet možete izrezati od žutog kartona. Dodajte i nogice i na kraju oči. Sve ovo možete i nacrtati.

Ovčica od kartona

Možda nije baš tako popularno među decom, ali sve češće se kao životinja za Uskrs prave i ovčice. Na taj način pravite jednu pravu prirodu na svom stolu kao dekoraciju. U isto vreme, učite decu da budu kreativna i prave svoje kombinacije materijala. U ovom slučaju, možete uzeti karton ili kolaž papir crne boje da napravite telo ovčice. Ako ne umete, slobodno stavite detetovu ruku na karton i izrežite oko njega. Njegovi prsti biće nogice, a malić rep. Na ovo dodajte glavu, a na nju zalepite oči, usta i uši. Na kraju zalepite kuglice vate koje će glumiti vunu.

Od Uskršnjih uradi sam ideja za decu najbolja su jaja

Kada već znamo da su jaja simbol ovog praznika, jasno je zašto deca vole da ih prave i ukrašavaju. I Vi sami možete napraviti mnogo toga ako se samo prepustite mašti.

Uskršnja jaja

Kako je u centru veoma hranljivo jaje i to u raznovrsnim bojama, onda je jasno da se morate spremiti i za ovu vrstu ukrašavanja. Jaje možete napraviti od kartona jer ćete ga tako najlakše ukrašavati, ali možete kupiti i neko od ovih koje se prodaju u kineskim radnjama ili napraviti od stiropora. Onda na njega dodajte šta god želite. Ako ste dobri sa vunicom slobodno ukrašavajte kako Vam padne na pamet. Možete lepiti raznovrsne boje vunice, ukrštati ih ili isplesti raznovrsne dodatke. Ako više volite boje, slobodno bojite kako želite sa svojim detetom.

Jaje u obliku zeca

Iskoristite ovo kao jedinstvenu priliku da se zabavite sa decom

Ukrasite jaja testeninom

Lepljenje testenine kao ukras veoma je popularno, a sada možete istu metodu iskoristiti za ukrašavanje jaja za Uskrs. Ovoga puta morate napraviti nešto veće jaje od kartona kako biste imali mesta za sve. Testeninu lepite na različite načine, kombinujte talasaste i kockaste i pravite neke svoje ukrase. Na kraju ih možete obojiti temperama ili drugim bojicama. Neke od ovih Uskršnjih uradi sam ideja za decu veoma su jednostavne i možete ih uraditi veoma brzo i lako.

Marko P.7 Uskršnjih uradi sam ideja za decu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *