Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Opremanje celog stana u Ikei – za i protiv

No comments

Ima mnogo razloga za pitanje prednosti za opremanje celog stana u Ikei – za i protiv. Neki smatraju da je ovaj nameštaj najbolji izbor, pogotovo ako ste tek kupili stan pa imate velike troškove. Drugi smatraju da ima mnogo razloga zašto je ovaj nameštaj previše jednostavan i treba ga izbegavati. Svakako da ćete Vi doneti poslednju odluku, ali pre toga razmislite šta se sve nudi u ovom lancu kućne opreme. Za više saveta o opremanju stana pogledajte sajt gazdarica.

Šrafovi i Ikea katalog

U Ikei sam sklapaš svoj nameštaj što je još jedan razlog za opremanje celog stana u Ikei – za i protiv

Razlozi za opremanje stana u Ikei

Kada kupujete nameštaj, imate sigurno mnogo toga na umu. Pre svega želite da nameštaj bude praktičan i funkcionalan, ali pored toga Vas zanima i cena. Ikea ima više vrsta nameštaja i sigurno je da Vam nudi sve ono što treba. Ipak, najpre napravite spisak onoga što tražite od nameštaja pre nego što krenete u potragu.

  • Kvalitet nameštaja uvek mora biti na prvom mestu – kada birate nov nameštaj krenite od toga da li će trajati i koliko dugo;
  • Važno je da imate širok izbor ponude i da možete da birate između različitih vrsta i dizajna – ako renovirate kupatilo pogledajte najnovije trendove;
  • Naravno da je važno i da li je nameštaj dostupan, odnosno, imate li u blizini radnju iz koje možete lako preneti nameštaj kući;
  • Bitno je i da znate da li je moguće nameštaj lako održavati – kako se pere i čisti ali i popravlja ako je potrebno;
  • Ima mnogo razloga da se pitate za razloge za opremanje celog stana u Ikei – za i protiv ali cena je uvek na prvom mestu.

Nameštaj je veoma kvalitetan

Kada kupujemo za svoj dom, želimo da u njega unesemo najbolje što imamo. Zbog toga je važno da kupujemo nameštaj visokog kvaliteta, koji će trajati dugo. Nemojte da Vas zavara jednostavnost ovog nameštaja, jer je to jedan od trikova da Vaša dnevna soba izgleda veća nego što jeste. On je svakako veoma kvalitetan, bez obzira što sa bazira na jednostavnom dizajnu. Utvrđeno je i da može trajati dugo a i da nije teško reparirati u slučaju da se ošteti.

Jednostavan za sklapanje

Ikea se reklamira kao kompanija koja prodaje nameštaj koji sami možete sklopiti. Za mnoge upravo to je njegova najveća prednost. Kada kupite bilo koji komad nameštaja u Ikei dobićete inbus ključ, odnosno, mali komad metala sa kojim možete spojiti sami bukvalno sve. Sličan je razlog kada se pitate da li je bolji parket ili laminat. Mnogima je to najveća prednost, jer nisu vezani za majstore. Uz Ikeu možete kupiti bilo koji komad nameštaja kada god želite i sklopiti po želji bilo kad.

Cena je niska

Sigurno je da je ova stavka veoma važna kada je kupovina nameštaja u pitanju. Od velike je važnosti u današnje vreme imati na raspolaganju nameštaj koji ima raznolike cene. Posebno je to važno kada se useljavate u nov stan ili sređujete novu sobu za dete. Teško je kupiti sve što Vam treba odjednom, pa dobro dođe da imate mogućnost i da kupite jeftinije stvari. Zbog toga je Ikea Vaš prijatelj, jer za mali novac dobijate kvalitetan nameštaj.

Veliki izbor

Iako se ovaj proizvođač reklamira pločastim nameštajem, to ne znači da dobijate jednostavan i jednoličan nameštaj. Naprotiv, dobićete više različitih vrsta, po različitim cenama. U zavisnosti od cene možete kupiti i veoma interesantne delove nameštaja i opet moći da ih sklopite na jednostavan način.

Katalog

Ikea ima raznovrsnu ponudu

Koji su razlozi da ne izaberete Ikeu za svoju kupovinu?

Bez ozbira na brojne prednosti nameštaja iz Ikee, ima mnogo ljudi koji jednostavno ovaj nameštaj i ne uzimaju u razmatranje kada opremaju dom. Ima mnogo razloga za to, pa ih uzmite u razmatranje kada kupujete nameštaj.

Jednoličan dizajn

Budući da se Ikea reklamira kao nameštaj koji je jednostavan, za neke upravo to može biti njegova mana. Ikein nameštaj je uglavnom pločast, što znači da je sastavljen od nekoliko ploča koje mogu biti samo raspoređene u različitom rasporedu. Inače su svaki delovi nameštaja koje pravi Ikea jednostavnog dizajna. Upravo to je za mnoge njegova najveća mana jer ne vole svi jednostavan nameštaj. Ukoliko sređujete dom, možda biste voleli i neke veće i privlačnije komade u njemu.

Skroman dizajn

I ta raznovrsnost u pakovanju ploča na nameštaju iz Ikee može biti vrlo jednostavna i skromna. Ako uzmemo u obzir da dizajneri u Ikei žele samo da poređaju nameštaj tako da bude jednostavan, onda i nemaju na raspolaganju mnogo slobode u dizajniranju. Cilj je da se komad nameštaja lako sklopi, pa je teško napraviti raznolikost.

Kratak vek nameštaja

Iako se Ikea reklamira kao kvalitetan nameštaj koji dugo traje, on se ne može uporediti sa skupljim nameštajem drugih proizvođača. Jedan od ciljeva dizajnera je da nameštaj ne bude skup, što povlači sa sobom i njegovo trajanje. On jednostavno nije predviđen da traje dugo, već je predviđeno da ga često menjate. Ako ne planirate da obnavljate nameštaj na nekoliko godina, možda ne bi trebalo da svraćate u Ikeu.

Utisak jeftinog

Naravno da je ovo samo Vaša lična impresija, ali mnogi zameraju nameštaju iz Ikee da je previše jednostavan. Zbog toga se stiče utisak da je i jeftin, što on zapravo i jeste. Ako imate novca i želite da dom uredite tako da se to vidi, onda Ikea nije pravo mesto za Vas. Nekima upravo smeta ta jednostavnost, koja ukazuje na to da ste jeftino opremili kuću.

Opremanje celog stana u Ikei – za i protiv

Konačno, presudu donosite Vi sami. Nakon što ste uzeli u razmatranje sve gore navedeno, osvrnite se na još nekoliko uslova. Neki od njih mogu biti presudni kada donosite konačnu odluku.

Dnevna soba

Iako jeftin, nameštaj iz Ikea nije lošeg dizajna i kvaliteta

Cena

Kada birate nameštaj, uvek krenite od toga kolikim budžetom raspolažete. Stavite na papir šta Vam je sve potrebno odmah, a šta biste mogli i da sačekate. U skladu sa tim birajte i nameštaj. Možda ćete morati da kupite sve za kuću, zbog čega je bolje da kupujete povoljan i jednostavan nameštaj. U tome će Vam Ikea biti najbolji prijatelj. Ipak, novac ne sme da Vas spreči da brinete o higijeni u kuhinji.

Obiđite pre kupovine

Naravno da Vas niko neće terati da odmah kupite sve za kuću, niti da kupite uopšte nešto za kuću ako Vam se ne žuri. Proverite koliko šta košta, kao i šta se nudi. Za Ikeu važi izreka da kada jednom uđete tamo nećete moći da nađete izlaz, jer će Vas raznolikost ponude bukvalno naterati da se izgubite. Ipak, nemojte se plašiti. Pogledajte sve razloge a opremanje celog stana u Ikei – za i protiv i onda napravite svoj plan.

Marko P.Opremanje celog stana u Ikei – za i protiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *