Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Koja opština je najbolja za porodice s decom?

No comments

Teško je definisati kakva opština je najbolja za porodice sa decom. Dok neke porodice traže mesto gde će se deca školovati, druge traže prirodu i mir. Zato krenite od sebe i svoje porodice i istražite ono što Vam je važno. Za savete oko uređenja stana tu je sajt gazdarica da Vam pomogne.

Devojčica na terasi

Kada saznate koja je opština je najbolja za porodice s decom lakše ćete suziti izbor

Beograd ima dosta mesta za život

Poslednjih godina sve više porodica odlučuje da živi u Beogradu. Ima mnogo razloga za to, ali sigurno je da je standard jedan od njih.

  • Kada odlučujete koja opština je najbolja za porodice s decom krenite od toga koje sadržaje Vaša deca ali i Vi tražite;
  • Za mnoge je važno da mesto ima mesta u prirodi za izlazak i šetnju a u samom stanu da imaju parket ili laminat;
  • Istražite i kakav je standard u određenoj opštini i da li je teško pronaći posao;
  • Položaj mesta takođe je važan, jer nije svejedno da li se mesto nalazi pored auto-puta ili magistralnih puteva ili ne;
  • Konačno, svako mesto je poznato po nečemu, ali raspitajte koliko je određeno mesto popularno među stanovnicima.

Zvezdara

Ako želite da Vašem detetu ali i sebi pružite stabilnu sredinu u kojoj se svi možete osećati prijatno, onda je Zvezdara najbolje mesto za to. Pre svega, ovo je opština koja dosta ulaže u decu, šireći kapacitete vrtića i škola. Na svakom koraku opština gradi nove parkove i mesta za dečja igrališta. Konačno, ovde možete pronaći brojne škole i aktivnosti za decu nešto starijeg uzrasta. Zvezdara je opština koja najviše ulaže u standard, pa je nemoguće ostati nezaposlen ako živite ovde. Ako se preselite sa decom možda nije loše da pogledate kako da od jedne sobe napravite dve. 

Novi Beograd

Ponekad je porodicama potrebno da imaju sve – i sadržaje za decu, ali i lakše zaposlenje, ujedno i bogat kulturni život. Novi Beograd ima sve to pa i više nego što očekujete. Zbog neprestanog ulaganja u nove sadržaje ona odavno više nije spavaonica za radnike. Na svakom koraku možete pronaći nešto što Vašem detetu može odgovarati, od parkova, do škola, fakulteta pa i pozorišta i bioskopa. Budući da je jedna od veoma aktivnih poslovnih centara, ovo je opština u kojoj možete izgraditi svoju karijeru. Kada jednom sredite kuću, možda će Vam biti od koristi da naučite kako da preselite spavaću sobu u potkrovlje i tako napravite mesta za decu.

Stari grad

Možda Vam i pomisao da živite u samom centru Beograda ne deluje baš privlačno, ali to je samo prvi utisak. Stari grad ima mnogo toga što biste mogli da uvrstite u svoju svakodnevnicu, uključujući i dodatne sadržaje za decu. Najbolje je što se ovde nalazi upravo sve ono što čini Beograd, počev od muzeja i raznoraznih pozorišta i kulturnih centara, pa do značajnih mesta i parkova. Neke od najboljih škola i fakulteta nalaze se ovde, a posebno je važno da ovde možete pronaći i mesto za stanovanje po povoljnim cenama.

Obrenovac

Ovo je već nešto udaljenije mesto od centra grada, ali upravo zbog toga je nekim porodicama veoma privlačno. Obrenovac je odlično mesto ako želite mir predgrađa i malog grada, ali da u isto vreme možete otići u Beograd. Nakon što je pretrpelo neviđenu štetu zbog poplava izgradilo se i popravilo dosta toga, pa grad izgleda kao novo naselje nekog velikog grada. Zbog toga u njemu možete pronaći brojna privlačna mesta, dobre škole i bogat kulturan život. Najbolje od svega, mir nedaleko od glavnog grada.

Deca

Birajte opštine koje ulažu u dečje aktivnosti

Srbija nudi brojne opštine dobre za porodice

Ako niste ljubitelj velikih gradova, Srbija nudi brojna mesta u kojima možete živeti sa svojom porodicom. Ne zaboravite da istražite šta Vam je konkretno potrebno i tražite prema tome.

Niš

Jedno od mesta koje ne možete zaobići kada govorite o gradovima Srbije, Niš se u poslednjih deceniju-dve značajno izgradio. Iako važi da centar južne Srbije, izgleda da tek sada poprima obrise jednog regionalno važnog centra. U ovom mestu imate sve blagodeti života u velikom gradu, veoma kvalitetne škole i fakultete i mesta na kojima možete provoditi slobodno vreme. Grad neguje bogat kulturni život, brojne festivale i aktivnosti. Najbolje od svega, cene stanova su privlačne a i standard je privlačan porodicama sa decom.

Vrnjačka banja

Možda Vam ideja da živite u banji ne deluje pametno, ali to samo dok ne upoznate ovu kraljicu centralne Srbije. Vrnjačka banja odavno nije samo lečilište, a ni turistički grad. Ovde možete upisati decu u kvalitetnu školu, ali i fakultete koji se oslanjaju na turizam. Najbolje od svega što je mesto prepuno veoma zanimljivih sadržaja i bukvalno radi tokom cele godine. U isto vreme, banja pruža brojne mogućnosti za zaradu.

Novi Sad

Jedno od veoma privlačnih mesta i centara u kojima svako može pronaći mesto za sebe je Novi Sad. Kao centar Vojvodine grad ima brojne prednosti života u njemu. Moguće je lako pronaći posao, dok sa druge strane, možete uživati u brojnim prednostima ovoga grada. Mesto je istorijski važno, turistički centar i veoma privlačno za šetnje i uživanje. Ako ništa drugo, samo šetnje Petrovaradinskom tvrđavom vrede više nego bilo šta.

Samo Vi znate koja opština je najbolja za porodice sa decom

Ako želite da se selite, najpre morate napraviti dobar plan. Pre svega, odredite šta tražite i želite od novog mesta za život, pa krenite u potragu.

Dečji crtež

Za Vašu decu je najvažnije da budu srećna

Istražite pre selidbe

Bez obzira kakve zahteve imali, nemojte tek tako pakovati kofere i seliti se u novi grad. Istražite sami šta određeno mesto nudi i da li Vam to odgovara. Takođe, napravite spisak stvari koje tražite u nekom mestu. Možda Vam posao nije toliko važan koliko zdrava sredina ili manje gužve. Takođe, istražite i kakav je standard u tom mestu, da li je lako naći posao i slične stvari. Konačno, Vi odlučujete o tome šta Vam je potrebno.

Deca

Ključan faktor u ovom istraživanju su deca, jer od njih zavisi da li će Vam se neko mesto dopasti ili ne. Deca vole da budu u sredinama koje su zanimljive, gde mogu da šetaju i da se igraju. Nešto starija deca traže dodatne sadržaje, društvo ali i mesta za školovanje. Sve to može biti od velikog značaja kada birate mesto za život. Poštujte želje Vaše dece, jer će Vam svakako biti lakše da se kao porodica adaptirate kada ste svi zadovoljni.

Priroda

Neki ljudi smatraju da je priroda i park ono što je deci potrebno i u tome su dosta u pravu. Veoma je važno da Vaša deca imaju ono što žele u mestu u kojem žive. Zbog toga birajte mesto koje će im biti privlačno i to tokom celoga dana. Sa druge strane, birajte mesta u kojima možete izaći u šetnju ili prirodu i tako ulepšati deci dane, a da ne govorimo koliko je to važno zbog njihovog zdravlja. Teško je reći koja opština je najbolja za porodice sa decom, jer konačnu odluku donosite Vi.

Marko P.Koja opština je najbolja za porodice s decom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *