Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Renovirate kupatilo? Pogledajte najnovije trendove

No comments

Renovirate kupatilo? Pogledajte najnovije trendove i odaberite ono što Vam se najviše sviđa. Kupatilo je prostor u koji obično ne ulažemo previše i obično nam se čini da je to bačen novac. Ipak, poslednjih godina sve više pažnje posvećuje se ovom prostoru, zbog čega on postaje veoma popularno mesto. Pogledajte kako ga sve možete urediti, ali i druge prostorije na našem sajtu gazdarica.

Kupatilo sa kadom

Renovirate kupatilo? Pogledajte najnovije trendove

Izgled kupatila je veoma važan

Iako je ovo prostor u kojem provodimo vreme za određenu vrstu radnji, možemo ga ukrasiti tako da bude privlačan. Poslednjih godina sve više se ulaže u njegov dizajn i izgled, pa nije loše da nešto od toga primenite i na svom kupatilu.

  • Kupatilo mora pre svega biti praktično – nemojte to zaboraviti kada birate boje i predmete koje ćete staviti u njega;
  • Kada već govorimo o bojama, ove sezone su uglavnom tamne i zagasite moderne;
  • Renovirate kupatilo? Pogledajte najnovije trendove u materijalima i načinima kako se oni mogu kombinovati ali i da li je bolji parket ili laminat u ostalim prostorijama;
  • Upotreba kupatila je uvek ista, pa nemojte da Vas povede izgled a da zaboravite zašto uopšte renovirate ovaj prostor;
  • Važno je da uvek imate kvalitet, jer to održava Vaše kupatilo dobrim i urednim – sve ostalo je samo dodatak.

Velike pločice

Izgleda da su trendovi obuhvatili i one najsitnije detalje, pa i podove i zidove. Ovoga puta na red su došle pločice, koje više ne uvode promenu u boji, već i veličini. Doduše, velike pločice, kao imitacija mermera, bile su popularne i ranijih godina, ali ne u tolikoj meri. Danas, zahvaljujući raznim novinama, možete videti raznobojne pločice, ali barem duplo veće od uobičajenih. Lakše su i za lepljenje i obradu, što je još jedan plus. Pogledajte i kako možete da od jedne sobe napravite dve manje. 

Ploče od kvarca

Možda niste navikli na ovaj materijal u kupatilu, gde je obično dominirala keramika. Ipak, novi trendovi kažu da treba nešto promeniti, a najpre tu promenu doneti na onome što viđamo svaki dan. Kvarc se kao materijal preporučuje na lavabou, odnosno, površini oko njega, koja je sada mnogo veća. Možete je koristiti da stavite svoju redovnu toaletu, ali i šminku, jer ima dovoljno mesta za sve. Kvarc je veoma elegantan i lak za održavanje, pa će Vam svakako prijati. Pored uređenja kupatila možete odlučiti da preselite spavaću sobu u potkrovlje. 

Topli pod

Kada kažemo „topli“ ne mislimo na tip grejanja, već materijal od koga je izrađen. Kažu dizajneri da je veoma popularno, ali i praktično, u kupatilu staviti drveni pokrivač preko pločica. Drugim rečima, pod bi trebalo da bude klasičan od pločica, ali preko njega dolazi još jedan stepenik izrađen od debelog drveta. Ima više razloga za to. Pre svega, na ovaj način pod je zaista topliji, ali je i lakši za održavanje. Neka Vas ne brine trajnost, jer uz dobro održavanje i premaz može trajati dugo čak i ako se stalno kvasi.

Crni mermer i pločice

Ovo je već za one koji vole eleganciju i visoki stil. Crno kupatilo ranije nije baš bilo popularno, ali uz dobru kombinaciju boja može biti veoma privlačno. Cilj je da se kombinuje sa pločicama bele ili bež boje ali i sa mermerom i imitacijama ovog materijala. Loša strana je što su zapravo veoma teške za održavanje, naročito ako su mat boje, ali nekima to ne predstavlja problem.

Renovirate kupatilo? Pogledajte najnovije trendove u delovima

Delovi kupatila uvek su isti, ali i oni mogu biti moderni i privlačni. Pre svega je važno da budu praktični i laki za održavanje.

Tuš kabina

Tuš kabine su daleko praktičnije od kade

Tuš kabine

Svi volimo da se opustimo u kadi, ali priznajmo, kada imamo vremena da to radimo? Osim toga, naša kupatila veoma su mala, pa ako i stavimo kadu, ona bude manjih dimenzija i nisu za kupanje. Tuš kabine, sa druge strane, veoma su praktične i mogu biti i korisne. U današnje vreme one više nemaju kadu, već stoje na pločicama, pa su i lake za održavanje. Obično imaju obična vrata od stakla i jednostavan odvod. Takođe, uz veliki izbor baterija za tuš možete dobiti i prijatno i opuštajuće tuširanje.

Jednostavni kabineti

U kupatilu imamo mnogo sitnica i nemoguće je imati bilo kakvo kupatilo bez ormarića i kabineta za stvari. Ranijih godina dizajneri su ulagali mnogo u njihov dizajn, ali se to promenilo. Sada se očekuje da ovi ormarići budu jednostavni i imaju više prostora. Takođe, izrađuju se uglavnom u beloj boji, jer se tako uklapaju u sve.

Plutajući delovi

Kada govorimo o lavabou, ne samo da su izrađeni od kvarca i prošireni, već bukvalno vise na zidu. Oni se više ne oslanjaju na pod na ružnoj i pomalo staromodnoj nozi. Možete ih veoma jednostavno ugraditi u zid, gde dobijaju opet jednu novu dimenziju. Dodatna prednost je da imaju prostora ispod, tako da možete da iskoristite za lepu stazicu koja se neće kvasiti ili neki sličan ukrasni predmet.

Mali lavabo i slavina

Dok se, sa jedne strane, uvećava prostor oko lavaboa, sa druge, lavabo postaje manji. Ne samo da je i za duplo manji nego inače, već postaje i potpuno drugačije dizajniran. On više ne mora da bude ovalnog ili okruglog oblika, već i nepravilnog. Problem je što u ovako malim lavaboima uvek dosta vode pada sa strane, što mnogima smeta jer stalno morate ribati pod. Taj problem rešićete produžavanjem prostora oko lavaboa.

Važan je i osećaj topline i ugodnosti

Kupatilo treba da bude jednostavno ali i udobno, jer u njemu ipak provodite veći deo dana. Srećom, postoje načini da postignete i to.

Proširuje se kupatilo

Navikli smo da kupatilo bude mala prostorija u kojoj stoji samo ono osnovno za korišćenje. Ipak, ne mora više da bude tako. Poslednjih godina se sve više ulaže u kupatilo i prostor koji zauzima. Videćete da u njemu ima mnogo više prostora i da podseća na spa centar. Ako imate mogućnosti, uradite i Vi sa svojim kupatilom sličnu stvar, jer će se veoma brzo isplatiti. Ako ništa drugo, ovo može biti Vaš prostor za opuštanje pa naučite šta su wellness i spa i koje su razlike. 

Kada

Ako želite kadu u kupatilu, trebalo bi da ona bude veća

Luksuzni tuševi

Kada govorimo o tuševima, obično mislimo na one koji imaju više funkcija i raspršuju vodu na različite načine. Ipak i tuš može biti veoma interesantan za upotrebu, jer izgleda da se i u tom polju sve više ulaže. Danas možete izabrati veoma skup ali i efikasan tuš koji može da raspršuje vodu na više načina, pa pored tuširanja možete uživati u blagoj kiši ili jakoj hidromasaži. Renovirate kupatilo? Pogledajte najnovije trendove i odaberite najbolji za sebe.

Marko P.Renovirate kupatilo? Pogledajte najnovije trendove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *