Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Koliko kosta selidba u Beogradu?

No comments

Selidba u drugi grad nosi puno briga i nesigurnosti. Biranje stana, dobra lokacija, pakovanje – sve to zadaje problem onima koji se sele. Medjutim, ono sto najvise brine roditelje koji pomazu svojoj deci da se presele zbog studija jesu troškovi. Iako su neki zanemarljivi, troškovi seldibe se mogu nagomilati i prilično opteretiti vaš budžet. Zbog toga je važno upoznati se sa time koliko košta selidba u Beogradu, i koji su to faktori koji utiču na cenu. Ovaj vodič će vam pomoći u tome.

Faktori koji utiču na cenu selidbe

Da biste isplanirali koliko novca vam je potrebno da izdvojite za selidbu, važno je da znate koji su to faktori koji utiču na cenu. Planiranje ovakvih stvari je bitno uraditi unapred, jer su to velike promene u vašem domu. I baš kao i radovi po kući, poput krečenja i renoviranja, mogu da koštaju više nego što ste očekivali. Zato ćemo vam predstaviti sve što treba da uključite u računanje cene, kao i okvirne cene selidbi u Beogradu.

Kilometraža  

Jedna od najvažnijih stavki jeste razadaljina između novog i starog doma. Tako će ukoliko se selite iz Mitrovice u Beograd, vaša seldiba koštati skuplje u odnosu na lokalne selidbe u gradu. Tu su i troškovi goriva, putarina na autoputu i tako dalje.

Količina stvari i veličina stana

Drugi faktor koji utiče na cenu je svakako količina stvari koje prenosite. Tako neke garsonjere uključuju malo namestaja, kuhinjskih aparata, itd. dok neki veći stanovi imaju puno teškog nameštaja koji zahteva veće vozilo i vise vremena. Zato je važno da obratite pažnju na količinu stvari koje prenosite, stan koji ste izabrali, na kom je spratu, koliko je teško do njega doći, itd.

Montaža i demontaža

Neki komadi nameštaja se prosto ne mogu izneti u jednom komadu, pa je potrebna demontaža i montaža istih. To naravno utiče i na cenu selidbe, jer je tako potrebno više vremena da se posao obavi, kao i truda da se nameštaj montira.

Broj radnika

Veličina stana koji se seli će uticati na broj radnika koji su potrebni da se obavi posao. Veliki, glomazni nameštaj zahtva vise od jedne ili dve osobe, te će i cena biti veća. Srećom, Beograd nudi izvrsne profesionalce tako da neće biti teško da pronadjete radnike za vaš tip seldibe.

Koliko košta selidba u Beogradu?

Cene selidbi u Beogradu koje ćemo prikazati u ovom tekstu su okvirne, i zavise od faktora koje smo već pomenuli. Ono što je važno je da odaberete profesionalnu firmu koja nudi tip usluga koji je vama potreban. Nakon toga, bitno je da od njih zatražite besplatnu procenu i tako dobijete precizniju cenu za taj posao.

Manje selidbe

Manje selidbe se odnose na garsonjere i male stanove, gde je za posao potreban kombi. Tada će selidba u Beogradu koštati od 2,000 do 5,000 dinara. Van Beograda, recimo ukoliko se selite iz Sremske Mitrovice u Beograd, selidba kombijem će biti od 30 do 50 dinara po kilometru.

Veće selidbe

Selidbe većeg obima su uglavnom stanovi veći od 30m2, sa više stvari, komplikovanijim nameštajem, itd. Tako će selidba stana kamionom, i u proseku sa dva radnika kostati od 5,000 do 9,000 dinara, dok će cena selidbe dvosobnog i većeg stana koštati oko 10,000 dinara. Što se cena van Beograda tiče, prevoz košta oko 50 dinara po kilometru, jer će za veće selidbe biti potreban kamionski prevoz. Naravno, podsećamo vas da su ovo okvirne cene, te je potrebno dobiti procenu za konkretan posao.

Uluga prevoza

Kada se pitamo koliko košta selidba u Beogradu, treba da napomenemo da firme za seldibu mogu da pruže i samo usluge prevoza. To znači da će cena biti svakako manja, ali ćete utovar i istovar stvari vršiti lično vi. Preporuka je da ovo ne radite sami ukoliko nemate iskustva i odgovarajuću pomoć. Istovar i utovar teških komada nameštaja je rizičan po vase zdravlje, a može doći i do oštećenja stvari.

Skladište

Bilo da se selite ili renovirate, skladišta su odličan način da odložite stvari koje vam trenutno nisu potrebne ili smetaju pri radovima. Kompanije kao Moja Selidba nude siguran i pristupačan prostor za vase stvari, tako da ne morate brinuti o manjku prostora u vašem domu.

Selidbe posebnih predmeta

Stvari kao što su stilski namestaj, klaviri, kao i ostali specijalni teret zahtevaju posebnu opremu kao i radnike koji su obučeni za takvu vrstu seldibi. S tim u vezi, cena selidbe može da varira i da bude veća za takve predmete nego za uobičajene stvari.

Kako izabrati pravu firmu za selidbe?

Kada se selite u Beograd, može se desiti da ste zbunjeni količinom ponude. Ipak, ne nude sve firme isti kvalitet, pa samim tim i isti cenovnik. Prvo je važno da tačno ustanovite šta vam je potrebno. Razmislite koje su vam usluge potrebne, šta od posla možete sami da uradite, koliko tačno stvari prenosite, itd. Takodje, ne zaboravite da pomenete firmi koju kontaktirate, ima li nekih posebnih predmeta na koje treba da obrate pažnju, pa da vam obračunaju procenu troškova.

Uporedite nekoliko firmi

Kako ima puno firmi koje nude usluge selibe, izaberite par i uporedite njihove usloge i procene. Tako ćete moći da uočite neke razlike u ceni a i u kvalitetu usluga, te ćete moći da izaberete pravog profesionalca za vas.

Iskustvo

Bitno je da firma koju odaberete ima dovoljno iskustva. Veština i brzina pakovanja i transporta se stiču vremenom, kao i poverenje klijenata. Stoga je dobro da obratite pažnju na firme koje su iskusne i znaju najbolje rute u Beogradu, kao i načine da vas presele od Mitrovice do Beograda. One se takodje dobro snalaze i u saobraćajnim gužvama koje su uobičajene u Beogradu, te znaju kako da ih zaobiđu i prenesu vase stvari u najkraćem roku.

Preporuke

Pokušajte da se raspitate među ljudima koje znate, ukoliko se neko od njih selio u skorije vreme. Preporuke ovog tipa mogu mnogo da pomognu pri odabiru firme za seldibu.

Veb-sajt

Kada pokušavate da saznate koliko košta selidba u Beogradu, kao i kada kupujete onlajn, veb-sajt firmi koje izaberete bi trebalo da vam pomogne u tome. Pored jasno naznačenih usluga koje oni nude, na njihovom sajtu bi trebalo da nađete i okvirne cene. Naravno, svaka selidba je posebna, ali neka okvirna cena bi trebalo da bude istaknuta. Svi ovi detalji će vam pomoći da suzite izbor i tako nađete pravog profesionalca za vašu seldibu.

Marko P.Koliko kosta selidba u Beogradu?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *