Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

7 lakih prepravki koje podižu cenu stana

No comments

Mada je prodaja stana kompleksan proces i mnogo toga utiče na cenu, postoje prepravke koje podižu cenu stana. Kupci očekuju da je stan upotrebljiv i da ima sve što je potrebno da bi mogli da se odmah uselite. U većini slučajeva to jeste tako. Isto tako, kupci žele da sami renoviraju stan i prilagode sebi. Ipak, neki detalji mogu privući kupca i povećati cenu stana čak i kada kupac planira da renovira stan nakon kupovine. Sitnice, kao što su nove slavine ili lusteri mogu dati sasvim novi i moderniji izgled stanu a Vama doneti i neki dinar više kada ga budete prodavali preko sajta za nekretnine.

Kuhinja

Kuhinja obično traži nekoliko prepravki koje podižu cenu stana

Prepravke koje podižu cenu stana ne moraju biti skupe

Kada prodajemo stan najmanje što želimo je da trošimo novac na neke nove stvari. Ipak, čak i najmanji trošak na stan može značajno povećati njegovu cenu. Stvar je u tome da kada prodajemo stan, mi zapravo prodajemo i svoj život koji smo živeli u njemu. To privlači kupce, jer i sami zamišljaju svoj život koji će provoditi tamo. Renoviranjem skoro da zovete kupca u goste, u svoj dom. To svakako utiče na krajnju cenu stana.

  • Iskoristite prostor i pokažite svom novom kupcu koliko Vaš stan može biti veliki – zato i treba uraditi prepravke koje podižu cenu stana;
  • Svaki prostor mora imati mnogo svetlosti a time i dobiti veći prostor – to je ono što će i Vaš kupac primetiti;
  • Iako u ovom trenutku i ne razmišljate o dizajnu, Vaš prostor može biti makar približno dizajniran u nekom stilu tako da sve bude privlačno i moderno;
  • Pre svega je neophodno imati praktičan stan a to se postiže boljim rasporedom nameštaja i prostorija – ako je već klijent naučio kako tražiti i dobiti kredit za stan u Beogradu onda će tražiti najbolje;
  • Za novog kupca, kao i za Vas, od velike je važnosti da stan bude lak za održavanje – izbegavajte materijale koji se teško peru i brišu, ma koliko skupi bili.

Odredite budžet

Kao i kod svakog posla vodite računa da budžet bude manji ali dovoljan. Budući da prodajete stan, onda možete uložiti nešto novca u njega, jer će Vam se na kraju vratiti. Važno je, ipak, da tačno znate koliko ste uložili i koliko očekujete da Vam se na kraju vrati. Ako prodajte mali stan, Vaš kupac je sigurno naučio koje su glavne prednosti i mane malog stana, dajte mu još jedan razlog da kupi vaš Vaš stan.

Priprema za prepravke koje podižu cenu stana

Kao i kod svakog renoviranja, neophodno je napraviti budžet i plan. Možda u ovom trenutku, kada planirate prodaju i niste baš spremni za posebne poslove, ali to može biti korisno. Ne zaboravite da samo mali napor koji načinite sada značajno podiže cenu stana. Može Vam biti od koristi kasnije u svakom slučaju.

Dobar majstor

Za svaki posao je najvažnije da imate dobrog majstora, na koga se možete osloniti. Ovoga puta je važno i da on ne bude skup, ali da bude dovoljno dobar da ispuni sve Vaše želje. Kada je u pitanju renoviranje stana, nemojte štedeti na dobrom majstoru i materijalima. Sve to može Vam se vratiti višestruko nakon prodaje stana.

Prepravke koje podižu cenu stana

Konačno, iako smo naveli samo 7 prepravki, bilo kakve prepravke koje načinite u svom stanu mogu uticati na njegovu konačnu cenu. Neophodno je imati dobar plan i ideju šta sve možete uraditi. Ako niste sigurni šta sve možete uraditi, najbolje je da unajmite profesionalca, makar za savet.

Slivnici i slavine

Prvo što vidite u kupatilu su zarđali slivnici. Nemoguće je prodati stan po visokoj ceni ako su ovakvi detalji vidljivi na prvi pogled. Novi slivnici nisu skupi a mogu značajno doprineti konačnoj ceni stana. Na kraju krajeva, zamislite kako Vama izgleda stan kada ima takve detalje.

Kupatilo

U kupatilu ima nekoliko stvari koje možete prepraviti da ono izgleda privlačnije

Ručke u kuhinji

Kao i kod slavine, ručke na kuhinjskim delovima na prvi pogled su potpuno nebitni detalji na koje ne obraćamo pažnju. Ipak, kada su novi, onda nam i te kako izgledaju privlačno. Najlakše i najjeftinije je da ih promenite čim se pripremite za prodaju stana. Birajte ručke koje su jednostavnijeg oblika i boje i bez mnogo detalja.

Kada i tuš kabina

Ovo je već malo skuplja investicija, ali može značajno podići cenu stana. Pre svega, tuš kabine i kupatila uvek su puni kamenca i buđi, ma koliko ih održavali čistim. Ako na to dodate i neku novu tuš kabinu, sa modernim tušem, to može biti prava pomoć kod prodaje stana. Na Vama je da odlučite da li ćete ugraditi kadu ili tuš kabinu, jer oba imaju prednosti i mane.

Funkcionalan ormar u predsoblju

Znate i sami koliko nam je potrebno da imamo dobar garderober u predsoblju gde možemo da stavimo sve cipele i jakne. Obično je to mali ormar sa zakačkama za jakne. Ovoga puta se opredelite za veći i praktičniji ormar koji će Vašim kupcima izgledati kao pravo malo blago za odlaganje stvari. U isto vreme, to je i prva stvar koju će videti čim kroče u stan.

Lampe i lusteri

Iako većinu stvari nećete ostaviti za sobom u stanu, ove i možete pokloniti svojim kupcima. Ne brinite, to će zapravo biti poklon za Vas, jer će zadovoljni kupci na kraju stan platiti više. Stvar je u tome da dobro osvetljenje potpuno menja izgled sobe i prostor. Ako je uz to i lepo dizajniran i uklapa se u enterijer, dobili ste pravu pomoć oko prodaje.

Obojite zidove

Teško da neko razmišlja o tome da kreči stan pre nego što ga proda, ali razmislite još jednom. To može biti mala investicija i posao koji možete uraditi i sami. Sa druge strane, za kupca Vaš stan će dobiti potpuno novi izgled. Pre svega, okrečen stan izgleda čisto i teško da bilo šta može dati bolju sliku o stanu od toga. Birajte neku lepu i jarku boju i tako dodatno popravite izgled stana.

Zidovi pred krećenje

Ne štedite na krečenju zidova, vratiće Vam se višestruko

Podovi

Ovo možda na prvi pogled i ne spada u prepravke koje podižu cenu stana, ali zapravo mogu uticati na cenu i to mnogo. Stvar je u tome da ove prepravke nude mnogo lepši izgled stana i svakako štedi novac novom vlasniku na renoviranju. Vodite računa da ako već ulažete u ovu promenu, to bude dobar i praktičan pod, pravljen od dobrog materijala. Ispitajte koje vrste podova postoje i uložite u dobar pod pred prodaju.

Marko P.7 lakih prepravki koje podižu cenu stana

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *