Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Kako jednostavno i jeftino urediti stan?

No comments

Preuredjenje stana ponekad može biti ogromna investicija, za koju Vi trenutno niste finansijski spremni. Sa druge strane, ono Vam je prekopotrebno. Jednostavno i jeftino urediti stan je moguće, samo ako imate par trikova u rukavu i ako budete kreativni. Ne mora svako renoviranje biti bolno za Vaš novčanik.

Ako ste kupili ili iznajmili namešten ili nenamešten stan, u oba slučaja ćete verovatno hteti da malo izmenite raspored i da osvežite dom. Nakon dugog i napornog dana, svi mi želimo da se ušuškamo u dom i da se tu osećamo prijatno.

Saveti kako jednostavno i jeftino urediti stan

Iako ste i odabrali pravi stan za Vas i Vašu porodicu, svako od nas ima poseban stil sto se tiče uredjenja i dizajna. A svi mi volimo povoljno i kreativno. Da, moguće je. Promena enterijera ponekad znaci i promena stila života i nekih navika.

Pravljenje projekta kako jednostavno i jeftino urediti stan

Renoviranje je veoma skup projekat, ali postoje jeftinija rešenja koja mogu pomoći

Osvežite zidove

Okrečite zidove, ali budite odvažni i kreativni. Bela i bež nisu jedine boje kojima možete okrečiti stan. Promena boje je jedna od najefektivnijih promena za koju ne treba puno novca, a ni vremena. Poludisperziona boja je povoljna i pogodna. Ako živite u malom stanu, koristite svetlije nijanse boja.

Igrajte se sa svetlom

Igranje svetlom ne podrazumeva samo veštačke sijalice. Iskoristite prirodnu svetlost na najbolji mogući način, jer ona je, besplatna.

Kada je reč o lampama, plafonjerama i lusterima, nemojte se ograničiti samo na jednoj vrsti osvetljenja. Na primer, osvetlite neke delove prostorije ukrasnim lampama (radni sto, fotelja…) koje će Vam ujedno i stvoriti prijatnu atmosferu. Povoljnije je uključiti jednu lampu nego luster koji ima 5 sijalica.

Crtež čoveka koji kreči zidove

Igrajte se bojama i nijansama. To će totalno promeniti izgled sobe

Novi raspored nameštaja

Ne morate  kupovati novi nameštaj da biste dobili željeni efekat. Budite kreativni i promeniti raspored fotelja, stolica, stola, itd. Neće koštati bukvalno ništa, a stan će biti potpuno drugačiji. Pogovoto ako iznajmljujete stan ili kuću. Tada niste u mogućnosti da pravite veliko preuredjenje, jer nije u Vašem vlasništvu. Onda iskoristite sve resurse.

Nove presvlake za nameštaj

Garniture za sedenje, stolice i kreveti su uglavnom veoma skupi. Ali srećom, materijali kojim možete da presvučete nameštaj, nije skup. Ponekada i nova posteljina zna promeniti ceo utisak spavaće sobe. Presvale za nameštaj možete lako pronaći po mnogo nižoj ceni nego što će vas koštati novi trosed, dvosed ili fotelja.

Probajte podne podloge

Svi mi želimo besprekoran pod. Pločice, laminat, parket, šta god više preferirate. Pod potpuno menja izgled sobe. Ako imate tepih, promenite malo mesta, ali veću promenu ćete napraviti ako skroy promenite pod. To jeste veoma skupo, ali postoji jeftina i jednostavna zamena. Podne obloge su savršeno rešenje koje ne košta puno.

Dekorišite stan

Nemojte zaboraviti dekoraciju. Ogledala su Vaš najbolji prijatelj ako živite u malom stanu. Slike, fotografije, biljke, ukrasne činije, sveće, cveće…učiniće prostor prijatnim. Uz pomoć dekoracije ćete jednostavno i jeftino urediti stan, po vašoj želji. Ako imate decu, iskoristite njihove crteže i to će biti besplatna i sentimentalna dekoracija stana.

Marko P.Kako jednostavno i jeftino urediti stan?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *