Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Cimer(i) ili ne – prednosti i mane deljenja stanarine

No comments

Svaki podstanar je u jednom trenutku utvrđivao prednosti i mane deljenja stanarine. Razlog je veoma jednostavan. Svako ko plaća privatan stan u jednom trenutku razmišlja o tome da podeli troškove sa cimerom. Deljenje troškova svakako zvuči primamljivo. Imajte u vidu da svakako postoji niz prednosti za ovakav korak.

Prijatelji na pikniku

  • Deljeno stanovanje podrazumeva ogromno rasterećenje finansija za jednog podstanara;
  • Ako utvrđujete prednosti i mane deljenja stanarine svakako uzmite u obzir da više nikada nećete biti usamljeni niti sami;
  • Postoji niz načina na koje možete sarađivati sa cimerom a da nije samo stanovanje – posao, izlasci;
  • Sigurno je da ćete stanovanjem sa nekim razviti posebnu vrstu prijateljstva;
  • Konačno, priznajte da uz pravog cimera možete se osećati mnogo sigurnije i bezbednije.

Pre nego što razmislite koje su to prednosti i mane deljenja stanarine, stavite tu opciju u ugovor o zakupu koji ste potpisali sa stanodavcem. Na taj način sprečićete brojne neprijatne situacije pa i kršenje zakona.

Razlozi za deljenje stanarine i useljavanje cimera

Ako ste razmišljali koje su to prednosti i mane deljenja stanarine, sigurno ste pronašli mnogo više razloga za taj korak. Svakako da ćete useljavanjem cimera u stan rešiti brojne probleme.

Prijatelji za stolom

Finansije

Sigurno je da je najveći razlog da primite cimera u stan deljenje troškova. Kada ste se odlučili za najbolje lokacije za stanovanje u Beogradu, možete izabrati i veći i komforniji stan, takođe, jer ćete deliti troškove.

Deljenje nameštaja

Možda nemate baš tu fotelju koja vam treba, ili je vaš dvosed previše star za dnevnu sobu. Ne brinite, vaš cimer će doneti svoj nameštaj. Tako će lakše biti da odlučite da li da uzmete namešten ili nenamešten stan.

Čišćenje

Svakako da ste sa cimerom sigurni u to da ne morate baš svaki put usisavati stan sami. Ukoliko imate utvrđen raspored čišćenja, mirni ste barem svake druge nedelje.

Razlozi protiv useljavanja cimera

Iako život sa cimerom donosi brojne prednosti, broj kojim ste utvrdili prednosti i mane deljenja stanarine nekada prevagne u korist druge opcije. To ne znači da se ne treba odlučiti na taj korak. Mnogo je važnije biti spreman na sve ono što taj korak znači.

Prijatelji na pikniku

Cimeri mogu propustiti plaćanje

Zapravo, ono zbog čega ste se i odlučili za cimera može značiti razlog za velike probleme. Kako biste sprečili ove situacije ugovorite depozit, barem za prve mesece.

Oni prave nered

Biće teško deliti stan sa nekim ko nije baš čistunac kao vi. Utvrdite pravila i obaveze vas i vašeg cimera.

Prednosti i mane deljenja stanarine – presuda

Nakon što ste poslušali sve argumente, možda ste i još više zbunjeni odlukom koju treba da donesete. Ipak, ako je život sa cimerom vaša neminovnost, ima nekoliko načina da sprečite eventualne neprijatnosti.

Osiguranje

Kako biste bili sigurni da nećete završiti sa neplaćenim računima ili oštećenjima, najbolje je da se osigurate. Postoji mnogo različitih osiguranja, izaberite svoju najbolju opciju.

Definišite pravila

Bilo da je u pitanju plaćanje računa ili sređivanje stana, najbolje je da unapred definišete uslove i obaveze. To znači da imate raspored dana u nedelji kada je čiji red za čišćenje ili da iznese đubre. U tom slučaju nećete imati neprijatnosti i probleme.

Marko P.Cimer(i) ili ne – prednosti i mane deljenja stanarine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *