Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Namešten ili nenamešten stan?

No comments

Došlo je vreme da krenete u potragu za stanom. Ali niste sigurni šta je to šta Vam treba. Da li da iznajmite namešten ili nenamešten stan? Koja je razlika (osim one očigledne)? Koje su prednosti? A mane? Verovatno Vam kroz glavu prolazi milion pitanja. Zato smo mi tu danas. Da Vam pomognemo da donesete pravu odluku brzo i jednostavno!

Tržište nekretnina u Srbiji

…iako deluje malo, zapravo uopšte nije tako. Bilo da govorimo o stanovima u Beogradu, Novom Sadu ili nekom drugom gradu – svako može da pronadje ono šta mu odgovara. Ili, u najgorem mogućem slučaju – nešto jako slično. Medjutim, u većini slučajeva sve zavisi od same cene stana. Bilo da govorimo o iznajmljivanju ili kupovini odredjene nekretnine. Kao što svi već znamo – jedno su želje i očekivanja, a drugo realna situacija. Ali koji su to faktori koji najviše utiču na cenu? Da li uzeti namešten ili nenamešten stan? I da li nam to može pomoći da spustimo cenu makar malo?

Spavaća soba.

Kakav stan odabrati?

Odgovor je i da i ne

Počnimo od nenameštenog stana. Na prvi pogled, ova opcija deluje dosta povoljnije. I kao bonus dolazi i činjenica da zakupom ili kupovinom ovakve nekretnine stvarate sebi mogućnost kreiranja životnog prostora po svojoj meri. Možete sami odabrati svoj krevet, veličinu ormana i boju troseda. Zapravo možete mnogo toga. Ali kao i sve drugo u životu – nenamešteni stanovi zapravo gotovo uvek ispadnu skuplja opcija.

Nije zlato sve što sija

Ukoliko želite da se opredelite za nenamešten stan jer želite da uštedite novac – sve šanse su da ste na pogrešnom putu! Zašto? Kirija je manja. Evo vrlo jasnog odgovora – nedovoljno. Kako? Zašto? Kada se razmišljate da li da iznajmite namešten ili nenamešten stan uzmite u obzir, recimo, godišnju kiriju. Recimo da je kirija nenameštenih stanova niža za nekih 50 eura mesečno. Za godinu dana to je 600 eura. Super! Ali koji nameštaj možete da kupite za taj novac? Da. Mnogi će sada reći da iako možda morate da izdvojite više novca u samom startu ipak na kraju ulažete u nameštaj koji će zauvek ostati Vaš. Upravo o tome treba razmisliti dva puta. Posebno ukoliko planirate da iznajmite stan, ali kratkoročno.

Kupovina stana

Kupovina nameštaja pre kupovine nekretnine u većini slučajeva i nije baš najbolja ideja. Kako znate da li će se sve uklopiti? Šta ako je krevet prevelik za sobu? I to je samo jedan od primera. Kupovinom nameštaja pre kupovine samog stana možete sebi stvoriti niz problema.

Nenamešten stan.

Nenamešteni stanovi nisu dobro rešenje za svakoga.

Naš konačni izbor su – namešteni stanovi!

Naravno, ukoliko već nemate sopstveni nameštaj. Ako ste u situaciji koja iziskuje štednju – to ćete lako moći da postignete iznajmljivanjem stana koji je već namešten. Na ovaj način ćete ne samo uštedeti novac i izbeći ulaganje, već ćete i zaobići niz problema. A ukoliko neki stan u nekom momentu prestane da Vam se svidja – moći ćete da se olako preselite. Nema potrebe da se brinete o nameštaju!

 

Marko P.Namešten ili nenamešten stan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *