Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Potraga za stanom – Novi Sad

No comments

Potraga za stanom postaje sve veći izazov iz godine u godinu. Kako na svetskom tržištu, tako i na domaćem. Potpuno je nebitno da li govorimo o Beogradu, Nišu, Kraljevu ili pak – Novom Sadu. Cene stanova strmoglavo skaču iz dana u dan. Ili se pak tako čini. Medjutim, kada govorimo o potrazi pravog stana – cena jeste bitan, ali ne i jedini faktor.

Novi Sad vs. Beograd

Iako se donedavno smatralo da je Novi Sad daleko jeftiniji grad za život, cene nekretnina u ovom gradu se sve više približavaju cenama u prestonici. I to većinu nas ne raduje previše. Najpre zbog toga što počevši od prosečne plate do samog standarda – Novi Sad ne bi trebao da se poredi sa Beogradom. Kako to uvek biva, veći gradovi uvek pružaju veći broj opcija. I ne samo kada govorimo o nekretninama. Ovaj aspekat utiče na sve sfere života i upravo zbog toga su gradjani Novog Sada gotovo zatečeni cenama nekretnina u njihovom gradu.

Centar Novog Sada.

Odaberite lokaciju koja Vam najviše odgovara.

Vrtoglave cene nekretnina u Novom Sadu

Iako se većina seća vremena kada je stan u Novom Sadu bilo moguće iznajmiti za 150 – 200e, ova cifra nikada nije bila dalja od realnosti. A na to se samo nadogradjuje informatika i prosečna cena računa u ovom gradu. Zapravo, Beogradjani su zatečeni kada saznaju koliko novca je potrebno izdvojiti za stan u Novom Sadu.

Medjutim, potraga za stanom, i to po povoljnim cenama je moguća i ovde. Sve što treba da uradite je da spremni udjete u ovaj proces.

Potraga za stanom u Novom Sadu

Postovi više načina i taktika koje Vam mogu pomoći da dodjete do željene nekretnine po pristupačnoj ceni. Jedna od tih taktika je – odabir pravog vremena za samu potragu. Tržište nekretnina se menja iz dana u dan, i iako nam se tako uvek ne čini, odabir pravog trenutka Vam može uštedeti stotine ako ne i hiljade evra na godišnjem nivou.

Kada krenuti u potragu?

Kao što već svi znamo, Novi Sad je univerzitetski grad. Grad koji prima veliki broj studenata svake godine. Činjenica koju mnogi vlasnici stanova iskorišćavaju u svoju korist. I ne kažemo da je to loše, već da i Vi istu tu činjenicu možete iskoristiti. Isti ti studenti se početkom leta iseljavaju. I upravo to je momenat kada treba da se bacite u potragu za stanom. Jer – ako krenete u septembru ili oktobru – cene će drastično skočiti.

Pronadjite svoj stan sami

Iznajmljivanje stana bez posrednika je najbolja stvar koju možete učiniti za svoj kućni budzet. I sami znate da stanarina nije jedini deo ukupne cene iznajmljivanja stana. Tu su depozit i računi. Ali, ono na čemu sigurno možete uštedeti je provizija. Agencije uglavnom naplaćuju proviziju u visini polovine cene stana (mesečne). Ali ukoliko možete sami da iznajmite stan – zašto biste platili tu uslugu nekom drugom?

Centar Novog Sada.

Novi Sad ima mnogo da ponudi. Sve što treba da uradite je da pronadjete ono što vam najviše odgovara.

Uzmite sve faktore u obzir pre nego što krenete u potragu za stanom. Da li Vam zaista treba balkon? Kolika je visina računa? Da li Vam lokacija zaista odgovara? Postoji niz faktora koji mogu uticati na Vašu krajnju odluku, zato se potrudite da donesete pravu!

 

Marko P.Potraga za stanom – Novi Sad

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *