Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Cene stanova u Beogradu

No comments

Cene stanova u Beogradu deluju kao da se ne menjaju, medjutim – kao i sve ostalo, one su podložne promenama. I to često. Medjutim, cene stanova u Beogradu ne zavise samo od trenutnog stanja na tržištu nekretnina. Postoji niz faktora koji može uticati na količinu novca koja će Vam biti potrebna u cilju da iznajmite ili kupite stan koji zadovoljava Vaše potrebe. Koji su to faktori? I kako iznajmiti stan? Pročitajte ostatak ovog teksta i saznajte!

Šta sve utiče na cene stanova u Beogradu?

Jednostavan odgovor je – niz faktora. Medjutim, koji su to tačno činioci kriterijuma za odluku o ceni odredjene nekretnine?

  • Lokacija
  • Opremljenost
  • Kvadratura
  • Starost
  • Stanje

I ne, ovo nisu svi faktori. Ali iako postoji još niz stvari koje mogu uticati na odluku o konačnoj ceni neke nekretnine, ovih pet su glavni.

Devojka u Zemunu.

Postoji niz faktora koji utiču na cene stanova u Beogradu.

Lokacija

Cene stanova u Beogradu variraju, medjutim, moguće je primetiti odredjeni šablon. Kao i u većini drugih gradova u Srbiji i generalno svetu – cene stanova u centru su daleko više od cena stanova na periferiji. Takodje, moramo uzeti u obzir i odredjena naselja koja iako nisu u samom centru imaju status ’’elitnih naselja’’, a samim tim – nekretnine u ovim delovima grada su znatno skuplje. Ako govorimo o Beogradu, to su svakako naselja kao što je Dedinje, Senjak, uži deo Vračara i pojednina naselja na Novom Beogradu. S druge strane, imamo delove grada koji u ponudi imaju daleko povoljnije nekretnine. Ta naselja su Mirijevo, Karaburma, naselje Medaković, Vidikovac i Banovo Brdo. Zanimljivo je primetiti i činjenicu da iako su nešto jeftinija, ova naselja su dobro razvijena. Odlično su povezana sa svim ostalim delovima grada, bilo da idete na posao kolima ili gradskim prevozom. Takodje, ona su itekako dobro snabdevena. Kada govorimo o marketima, domovima zdravlja, školama – da, ova naselja imaju sve što Vam može biti potrebno za život.

Opremljenost

Jedan od faktora koji može uticati na cenu nekretnine na koju ste bacili oko je svakako i opremljenost. Bilo da želite da iznajmite ili kupite stan – stepen njegove opremljenosti će u mnogome uticati na finalnu cenu. Da li tražite namešten, polunamešten ili nenamešten stan? Naravno, prazni stanovi su najjeftiniji, što je donekle i najočiglednije. Što je stan više i bolje opremljen – cena stana je viša.

Kvadratura

Cene stanova u Beogradu itekako zavise od same kvadrature nekretnine o kojoj govorimo. Više kvadrata gotovo uvek znači i viša cena. Naravno, ovo je izraženije u slučaju same kupovine, dok kada govorimo o iznajmljivanju ovaj faktor ne mora uvek imati toliko značaja.

Starost

Novogradnja ili starogradnja? Obe strane imaju veliki broj razloga zašto su dobre ili loše. Medjutim, za novogradnju ćete gotovo uvek morati da izdvojite nešto više novca.

Prozori zgrade.

Cene stanova u Beogradu najviše zavise od same lokacije stana.

Stanje

Ovde govorimo o nekom krajnjem utisku koji možete steći. Iznajmljivanje novogradnje ne mora uvek značiti i da će sam nameštaj u stanu biti nov. I u većini slučajeva to i nije. Dakle, kada govorimo o opremljenosti stana i ceni stanova u Beogradu – moramo spomenuti i stanje samih stvari kojim je stan opremljen. Takodje, obratite pažnju na stolariju, vodovodne instalacije, ventilaciju i električnu postavku. Svi ovi faktori će Vam pomoći da donesete preavu odluku.

Srećno!

Marko P.Cene stanova u Beogradu

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *