Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Kako odabrati pravi stan?

No comments

Da li se pitate kako odabrati pravi stan? Stan koji će zadovoljiti sve Vaše potrebe, ali koji s druge strane, neće u mnogome uticati na Vaš kućni budžet. Da li takav stan uopšte postoji? Naravno da postoji. Sve što treba da uradite je da obezbedite sebi dovoljno vremena i prostora da biste takav stan pronašli.

Kako odabrati pravi stan brzo i lako?

Mnogi od nas su se do sada susreli sa potragom za stanom. Jednom, dvaput, neki i više puta. Razloga je mnogo, ali opet – svi nas dovode na isto mesto. Pitanje – kako odabrati pravi stan. I kako znati koji stan je najbolji izbor.

Cena

je uglavnom odlučujući faktor kada govorimo o potrazi za stanom koji bismo da iznajmimo. Predstavlja veoma bitan kriterijum potrage, ali nas i umerava u pravcu u kom bismo trebali da podjemo. Nekada se naše želje ne poklapaju sa mogućnostima. Medjutim, ovo ne treba da Vas obeshrabri. Ne. Problem previsoke cene treba da Vas navede da se više potrudite. I ako to uradite – uspeh je zagarantovan.

Novac.

Da. Moguće je pronaći pravi stan i uštedeti novac istovremeno.

Kako uštedeti?

Najveći problemi uglavnom mogu biti rešeni na najjednostavniji mogući način. Koji je to način da uštedite novac prilikom potrage za stanom? Vrlo jednostavno – iznajmite stan bez posrednika. Na ovaj način ćete uštedeti svotu novca koja svakome od nas može olakšati makar prvih par meseci. Jer, kao što znate – tu je i depozit. Kao i prva kirija. Ali, ukoliko izbegnete agencije za izdavanje stanova i provizije – olakšaćete sebi ceo ovaj proces.

Odlučite kakav stan želite

Ovaj korak je veoma važan. Morate da znate šta tražite pre nego što krenete u potragu za pravim stanom. Pravi stan za Vas, nije isto što i nekom drugom. Koliko kvadrata treba da ima Vaš stan? Tip grejanja? Da li treba da bude namešten ili nenamešten? Da li Vam je uz stan potrebno i garažno mesto? Terasa? Napravite listu Vaših kriterijuma i stavite svoje finansije na papir. Uporedite te dve liste. Tek kada dodjete do zaključka da li su Vaše želje realne možete krenuti u potragu za stanom.

Nekada morate odustati

Ne uvek, ali nekada – da. Možda Vam terasa i nije toliko potrebna. Ni šporet sa ravnom pločom. Možda ogledalo možete i sami da kupite. Budite spremni na kompromis. Ne zato što je to najbolje rešenje, već zato što će Vas on odvesti do najboljeg rešenja za Vas i Vašu porodicu.

Sat na radnom stolu.

Obezbedite sebi dovoljno vremena da biste pronašli pravi stan.

Vreme

Dajte sebi dovoljno vremena i prostora da pronadjete pravi stan za sebe. Nemojte donositi nagle odluke. Naravno, ukoliko Vam se neki stan ne svidi nakon mesec dana – uvek možete da se preselite ponovo. Ali da li je to dobro rešenje? Ne. Najbolja stvar koju možete da uradite u ovom momentu je da imate strpljenja i pažljivo prodjete kroz trenutnu ponudu na tržištu.

Potraga za stanom nije primamljiv zadatak, ali kao i u svemu ostalom – i u ovome možete uživati. Najpre izbacite sav stres iz cele potrage, dajte sebi dovoljno vremena i prostora da pronadjete pravi stan i uspeh je zagarantovan!

Marko P.Kako odabrati pravi stan?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *