Sajt posvecen izdavanju stanova u Beogradu i celoj Srbiji

Osnovne informacije koje treba znati pred zakup stanova

No comments

Ukucali ste ”stanovi Srbija” u svoj pretraživač, dobili ogromnu količinu informacija i ne znate šta dalje? Na pravom ste mestu! Gazdarica.rs je tu da pomogne. Kad god i kako god je to moguće. Naš tim eksperata je pripremio niz saveta koje treba znati pred zakup stanova, a sve što Vi treba da uradite je da se dobro informišete

Zakup stanova je uvek popularna tema koja, čini se, nikada ne zastareva. Tržište nekretnina u Beogradu i generalno celoj Srbiji je ogromno, kao i potražnja. Medjutim, što dublje udjete u tematiku primetićete jednu stvar – ponuda je poprilično slična ma gde gledali. Ali da li postoji način da povoljno zakupite stan koji odgovara svim Vašim potrebama? Naravno.

Počnite potragu na vreme

Ukoliko ste već pokušavali da zakupite stan, već znate da se potraga ne završava nakon što ukucate ”stanovi Srbija” u pretraživač. Ne. Ona tu tek počinje. Naoružajte se strpljenjem. Potraga za stanom može da potraje duže nego što očekujete. Posebno ukoliko niste spremni na kompromis ili znate tačno šta tražite.

Dnevna soba.

Dobro se informišite oko zakupa stanova!

Izbegnite prevare

Stvari uglavnom jesu onakve kakvim se čine, a situacija nije ništa drugačija ni kada pričamo o stanovima. Ukoliko naidjete na oglas koji deluje previše dobro da bi bio istinit, sve šanse su da nije. Uporedite taj oglas sa ostalim u istom kraju i sličnog cenovnog ranga. Verujte svojoj intuiciji.

Lokacija

Pokušavate da nadjete nešto povoljniji stan? Lokacija ima veliki udeo pri formiranju cene. Medjutim, ukoliko ste spremni na kompromis, moguće je pronaći stan koji tražite. Primer je veliki broj nešto udaljenijih naselja u Beogradu, koja nude poprilično jeftine stanove za izdavanje. Prednost ovih naselja je ta što iako su nešto dalja od samog centra, odlično su povezana sa gotovo svim delovima grada. Uključujući i gradske linije. Dakle, pametan kompromis Vam itekako može sačuvati kućni budzet. 

Komunalije

Kada razmišljate o ukupnoj ceni stanovanja, nikako nemojte zaboraviti na komunalije. To su mesečni troškovi koji se ne mogu izbeći i svakako ih treba uključiti u kalkulaciju. Naš savet je da pogledate stanove sa etažnim ili centralnim grejanjem koje se plaća po utrošku. U suprotnom, plaćaćete račune tokom cele godine. A oni ne moraju biti ni malo naivni.

Internet, telefon i kablovska – jos jedan aspekt koji ne bi trebalo da zaboravite. Raspitajte se o paketu, visini računa i kvalitetu koji možete dobiti za Vaš novac.

Struja – da li stan poseduje sopstveno brojilo? Znate kako kažu – čist račun, duga ljubav!

Održavanje ulaza – još jedna informacija koju treba znati pred zakupa stanova je. Koliko iznosi račun mesečnog održavanja? Da li zgrada poseduje lift? Koliko će Vas sve to koštati?

Trpezarija.

Pronadjite stan za sebe i one koje volite na Gazdarica.rs brzo i lako!

Ugovor

Vaša sigurnost je na prvom mestu. A ugovor je dokument koji štiti i Vas i vlasnika stana. Mnogi ljudi izbegavaju potpisivanje ugovora, medjutim Vi ne bi ste trebali biti jedan od njih. Ugovorom se definišu sva Vaša prava i obaveze, tako da ne može doći do zabune i neprijatnih iznanedjenja. U ovaj dokument se mogu dodati odredjene stavke koje Vam odgovaraju, tako da Vam mi potpisivanje ugovora pri zakupu stana toplo preporučujemo.

Zakup stanova – nešto što treba shvatiti ozbiljno

Posvetite neko vreme potrazi za stanom. Možda deluje mučno, ali na kraju će se ipak isplatiti. Zaboravite na umor i stres. Uživajte u potrazi. A ukoliko Vam treba pomoć i zelite da iznajmite stan bez posrednika, Gazdarica.rs je tu za Vas!

Marko P.Osnovne informacije koje treba znati pred zakup stanova

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *